ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så slår polisen till mot svensk maffia

Ann Hagman · 11 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

POLISENS PÅGÅENDE AKTIONER – KLICKA FÖR STÖRRE GRAFIK
POLISENS PÅGÅENDE AKTIONER – KLICKA FÖR STÖRRE GRAFIK

Utpressning, narkotika- handel och kriminella mc-gäng. Organiserad brottslighet som liknar maffia opererar i Sverige. Polisens motdrag är aktionsgrupper. Metro har kartlagt hur några av dem arbetar just nu. Polisens aktionsgrupper utför riktade operationer på de platser där yrkes­brottslingarna bygger sin verksamhet. Grupperna är ett samarbete mellan rikskriminalpolisen, lokala polis­myndigheter och andra samhällsorgan, som Skatteverket, tullen och kronofogden.  – Regeringen har sett att det här sättet att arbeta bär frukt och vill att vi ska göra det i ökad utsträckning, säger Maria Lönegård på rikskriminalpolisen.

Regeringsuppdraget be­tyder hårdare tag mot alla typer av maffiametoder. På sikt är det meningen att resurserna till aktionsgrupper mot organiserad brottslighet ska fördubblas. Det ska inrättas händelsestyrda grupper och permanenta regionala underrättelsecenter runt hela Sverige.

Rikskriminalpolisens operativa råd ska redovisa resultat till regeringen varje år.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro