ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så sliter massmördaren Breivik ut sina fängelsevakter

Emmelie Wallroth · 14 Nov 2014
Uppdaterad 14 Nov 2014

Foto: TT


klar

Artikellänk är kopierad

De fängelsevakter som vaktar Anders Behring Breivik blir utmattade av massmördaren, rapporterar VG.

Anders Behring Breivik, som tog livet av 77 personer på Utøya och i Oslo sommaren 2011, har flera gånger flyttats mellan fängelset Ila och Skien i Norge.

Och nu rapporterar norska VG att en av anledningarna till omplaceringarna ska vara att fångvakterna blir utslitna på grund av massmördaren.

– Föreställ dig att åka till jobbet varje dag och möta en som har mördat 77 personer, de flesta av dem barn, och som kan ha massiva personlighetsstörningar, säger en källa till VG. 

Flera insatta källor uppger för tidningen att det till stor del är tre olika orsaker som gör att vakterna blir utmattade.

En av dem är att Breivik både skriver och får en stor mängd brev. Alla brev måste gås igenom och kontrolleras, vilket har blivit en stor belastning för vakterna.

Breivik ska också vara manipulerande. Vakterna upplever honom dels som artig och tillmötesgående och dels som att han försöker prata med vakterna om sin handling och världsbild. Enligt VG är den kontrasten en belastning för vakterna.

Vakterna reagerar även på att han efter tre år fortfarande inte visar någon ånger för det han har gjort.

– Vi har förståelse för att fängelserna kan uppfatta Breivik som en krävande fånge, säger Breiviks advokat Geir Lippestad, som inte vill uttala sig om detaljerna kring uppgifterna, till VG.

klar

Artikellänk är kopierad

Emmelie Wallroth
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro