ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så smakar Håkans nya skiva

Sara Stolt · 19 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Håkan Hellström om pappaliv och doften av hans nya skiva

klar

Artikellänk är kopierad

Håkan Hellström är nöjd med att låta mer rockig än tidigare men säger sig däremot vantrivas i sin nya frisyr. – Jag är inte alls nöjd med håret, säger han.
Håkan Hellström är nöjd med att låta mer rockig än tidigare men säger sig däremot vantrivas i sin nya frisyr. – Jag är inte alls nöjd med håret, säger han.Foto: Urban Brådhe
Foto: Urban Brådhe

Håkan Hellström står mentalt med ena handen på barnvagnen och den andra handen på sin nya platta och festival-scheman. – Att vara pappa är fantastiskt. Jag kan varmt rekommendera andra den världen, säger han.Håkan Hellström, 33, håller i den rykande färska skivan ”För sent för Edelweiss”, som släpps på onsdag. Han luktar på den.– Det gör jag för att känna ”är det så här den luktar?” En skiva handlar inte bara om musiken, det är en fysisk grej också. Jag är ganska fåfäng. Jag luktar, smakar och slickar på dem. Eller har jag slickat på skivor? Jo, kanske på fyllan, säger Håkan.

Hur doftar musiken?– Jag har alltid löpt linan ut, men här löper vi någon annan lina ut – rock’n’roll-linan. Skivan innehåller väldigt många olika sorters låtar som inte är gjorda efter samma mall.

– Den blev lite som omslaget på ”Yellow submarine”, fast musik, säger han.Han tycker dessutom att skivan andas The Beatles tack vare producenten och Caesarsgitarristen Jocke Åhlund.– Skivan är som en tavla. Man såg många färger på den. Sedan kom Jocke och målade i sina färger och fyllde i konturerna, säger Håkan.

Han föll pladask för producenten första gången han träffade honom. Då var Håkan 22 år och Jocke var naken.– Han imponerade. Han gjorde saker man själv inte vågar. Men vem har inte lust att vara naken? Han var naken vid flera tillfällen – i korridorer, till exempel.

Skivan är till stor del skriven i Brasilien, där han tillbringade tre månader tillsammans med flickvännen Natalie och sonen Sigge, 2.

Hur var det att ha familjen med sig på resan?– Det hade varit helt omöjligt om de inte hade varit med. Då hade jag inte åkt, säger han och menar att det viktigaste stödet under arbetet var familjen och Jocke.

Har du något råd till andra familjefäder som har det meckigt med att kombinera familjeliv med arbete?– Nej. Däremot kanske jag borde fråga andra om råd. Jag är ju helt ny i rollen. Jag har ju inte börjat turnera än, så jag vet inte hur det blir. Men det ska nog gå bra, säger Håkan och tillägger:– Det är suveränt att vara pappa. Det är en helt grym värld. Det är underbart. Men jag försöker att ­und­vika att prata om Sigge. Hela det livet skulle kännas tommare om man pratar om det.

Håkans karriär i korthet

1989–95: Håkan Hellström är med och bildar Broder Daniel. Han är trummis.

1995–97: Håkan släpper två skivor med bandet Honey is Cool. Han sjunger även i bandet Påvels.1998: Broder Daniel släpper ny platta – den här gången med Håkan som ny basist.

2000: Håkan arbetar med solomaterial. Han får skivkontrakt och spelar bland annat på Göteborgskalaset. Även ­debut­albumet hyllas.2001: Håkan utnämns till Årets göteborgare och debuterar i ”Allsång på Skansen”, där han dess­utom medverkar 2005 och 2006.

2002: Håkans andra album, ”Det är så jag säger det”, släpps.2005: Håkans släpper två album – ”Ett kolikbarns bekännelser” och ”Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått”.

2006: Får en Grammis för Bäste manlige artist och sjunger duetter med Sven-Bertil Taube.2007: Håkan gästar Sven-Bertils platta ”Alderville Road”.2008: Släpper sin femte platta.

klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro