ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så småpratar du på ett snyggt sätt

Annie LI Eriksson · 6 Jan 2017
Uppdaterad 6 Jan 2017
Ställ öppna frågor och var nyfiken.

Ställ öppna frågor och var nyfiken. Foto: Alamy


I taxin, i trappen, i hissen, i hallen” – överallt hamnar vi i situationer som kräver småprat men som allt för ofta blir lite stela. Hur gör man?

klar

Artikellänk är kopierad

Om du vill uppfattas som en positiv och artig person är det viktigt att du tittar på den andre personen som pratar, tipsar föreläsaren och etikettexperten Mats Danielsson.

– Plocka inte upp telefonen. Visa dig intresserad genom att vara nyfiken och ställ enkla och öppna frågor. Då kommer du per automatik få frågor tillbaka.

Man kan också tänka på att inte börja konversationen med att prata om sig själv, menar han.

– Ett bra knep är att inleda konversationen genom att ställa en sluten ja eller nej-fråga, som: ”visst brukar du cykla hit till jobbet?”. Sen kommer den öppna frågan: ”och hur gick det mitt i snökaoset?”

Vad ska man göra om det blir tyst?

– Det kanske ska vara tyst. Den andra personen kanske inte är ett dugg intresserad av att stå vid kaffeautomaten och småprata med dig. Men då ska du inte tolka det som att det är dig det är fel på, förklarar han.

Vädersnacket, är det en bra eller dålig metod?

– Det är rätt så bra småprat, alla kan ha åsikter om vädret. Vi älskar att prata om väder och vind eftersom att vi är beroende av det.

LÄS MER: Småprat ökar chansen att lyckas med förhandlingen – om du är man

klar

Artikellänk är kopierad

Annie LI Eriksson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro