ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så snor du stilen från Noora, Vilde, Isak och andra karaktärer i Skam

Linnéa Borgert · 20 Jan 2017
Uppdaterad 20 Jan 2017
Noora gillar röda läppar, Vilde har ofta hår-accessoarer och Isak går praktiskt taget inte ut utan en keps på huvudet.

Noora gillar röda läppar, Vilde har ofta hår-accessoarer och Isak går praktiskt taget inte ut utan en keps på huvudet. Foto: SVT/NRK


Ska du på Skam-fest i helgen och vill se ut som Noora? Eller kanske Even? Metros modes nyhetschef Cassandra Lundgren tipsar om hur du fixar stilen.

klar

Artikellänk är kopierad

Den norska tv-serien Skam har slagit ned som en bomb i Sverige. Skönhets- och modevärlden är inget undantag.

– Nooras frisyr slog igenom som en blixt från klar himmel i Norge där ”Noora cut” blev ett av de mest googlade orden när serien landade i rutan. Noora gjorde även röda läppar, och läppstift överlag för den delen, trendigare än någonsin, säger Cassandra Lundgren, nyhetschef på Metro mode.

Många krogar och klubbar har också valt haka på Skam-trenden. Men hur klär man sig egentligen på en Skam-fest? Ta inspiration av karaktärerna nedan.

LÄS MER
Quiz – kan du klura ut vad de norska orden i succéserien "Skam" betyder?

Så klär du dig som…

… Sana

via GIPHY

– Sana klär sig ofta i mörka färger och vågar ta ut svängarna i sin vardagsmakeup där vi ofta ser henne med lila läppstift och cat eye-sminkning.

…Noora

via GIPHY

– Fixa Nooras populära stil genom att investera i ett par ljusa ”mom jeans” med hög midja. Matcha jeansen med en randig skjorta eller en bas-färgad topp och glöm inte de röda läpparna.

… Vilde

via GIPHY

– Vildes stil är preppy blandat med flickigt. Hon älskar allt som kommer i pastell och toppar ofta stilen med hår-accessoarer som rosett och hårband.

… Eva

via GIPHY

– Evas stil är sportig 90-tal blandat med nutidens street style. Nyckelplaggen är mössa, grovstickad halsduk, hoodie och ryggsäck.

… Chris

via GIPHY

– Chris klär sig precis som hon vill och låter varje ny dag och humör bestämma dagens outfit. Den röda tråden är street varvat med hiphop och hippa 90-tals-plagg. Ledorden är alltid more is more!

… Isak

via GIPHY

– Isak gillar sportigt och bekvämt och skulle aldrig lämna huset utan keps (som han ibland byter ut mot en mössa). Han föredrar t-shirts med tryck som han kombinerar med hoodies och oversize-jacka.

… Jonas

via GIPHY

– Jonas bär skate-stilen till vardags med en oversize flanellskjorta, keps och sneakers.

 … Even

via GIPHY

– Even är som tagen ur ett avsnitt i Beverly Hills med sin originella 90-talsfrilla, vintage jeansjacka och t-shirts. Lägg till ett par solglasögon så har du stilen i en ask.

… William

via GIPHY

– Fixa Williams stil genom att satsa på enfärgade t-shirts, mörka jeans och Converse-skor. Bär det tillsammans med en mörk bomberjacka!

klar

Artikellänk är kopierad

Linnéa Borgert
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro