ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så spanade stöldligan in sina offer

Fredrik Beckman · 22 Jan 2014
Uppdaterad 22 Jan 2014

Äldre studerades när de betalade med kort. Sedan norpade stöldligan deras plånböcker. Två år senare fick polisen tag i ficktjuvarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var under några dagar i februari 2012 som en 25-årig kvinna och en 36-årig man ska ha tagit plånböcker från inte ont anande i centrala Göteborg. Tillvägagångssättet var det samma varje gång.

De ska ha studerat när personen betalade med kort. Sedan följt efter och distraherat med frågor om karta eller fråga efter vägen. Samtidigt ska en av dem ha tagit plånboken.

I ett fall tog de ut 24 000 kronor från en kvinnas konto efter att ha kollat in hennes kod, i andra fall har de kommit över några hundralappar eller trisslotter.

Paret, och en kumpan, häktades i sin frånvaro. Inte förrän vid årsskiftet kunde polisen ta två av dem. Nu åtalas de vid tingsrätten i Göteborg för att ha stulit från sju personer, mellan 59 och 84 år. I samtliga fall har polisen hittat övervakningskamerabilder som placerar de misstänkta tjuvarna vid sina offer.

En kvinna drabbades efter att ha växlat 500 kronor på Forex i present till sin dotter som skulle gifta sig utomlands. Plastkuvertet med pengar la hon i sin väska. I en bokhandel kom en kvinna fram och höll upp en bok om Göteborg, men sa inget. Distraktionen gjorde kvinnan ouppmärksam. När hon kom hem upptäckte hon att kuvertet med presenten till dottern var borta.

Både mannen och kvinnan nekar till brott.

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro