ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så spottar du en fejk-Rolex

Tomas Lundin · 28 Aug 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

KLOCKRENT. Om någon erbjuder dig en Rolex-klocka för några hundralappar så är det antagligen för bra för att vara sant. Om du ändå vill ha reda på hur man ser skillnad på en kopia från det Schweiziska originalet finns här några snabbtips, lånade från tekniksajten Product Dose.

• Ljudet. Om du kan höra din Rolex ticka, så är det ingen Rolex.

• Det mest kända sättet att upptäcka en äkta Rolex är nog sekundvisaren. På en riktigt Rolex rör sig visarna "flytande", i stället för att hacka sig fram. Den typen av mekanik är svår och dyr att efterlikna, så på de flesta kopior tickar sekundvisaren fram som på en mer ordinär klocka.

• Glaset. På den äkta varan sitter ett safirglas. Ett bra sätt att ta reda på om det är äkta eller inte är att droppa vatten på glaset. Om man lägger vatten på ett safirglas så rinner den inte ut, utan dras samman.

• Baksidan. På många fejk-Rolex är baksidan genomskinlig så att mekaniken blir synlig. Något sånt har aldrig Rolex gjort på sina klockor.

• Vikt och storlek. Äkta Rolexar är ofta kompakta och tunga i motsats till de flesta kopiorna.

• Framförallt: Priset. Som sagt. Om det är för bra för att vara sant så är det nog inte sant.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro