ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så stänger du av allt du hatar med Facebook 

Karolina Skoglund · 12 Aug 2014
Uppdaterad 12 Aug 2014

Personer du inte vill chatta med, ett inaktuellt nyhetsflöde och störande bilder från den där personen som du inte tål men ändå inte kan ta bort som vän på Facebook. Allt detta kan du komma undan med rätt inställningar. Så här stänger du av allt du hatar med Facebook. 

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

Daily Dot har gjort en lista där de går igenom hur man gör för att stänga av allt man hatar med Facebook. Det här är de bästa lösningarna: 

Inbjudningar till att installera saker 

Inbjudningar till att installera appar eller gå med i spel är ett ganska frustrerande inslag för många på Facebook. Beroende på hur beroende dina vänner har blivit kan du bombarderas med inbjudningar dagligen. De flesta de appar gör det dessutom alldeles för lätt att spamma en hel vänlista med irriterande varningar. 

Öppna dina inställningar och klicka på "blocking" på fliken till vänster. Under rubriken "block app invites" kan du skriva in namnet eller namnen på de från din vänlista som du inte vill ha app-inbjudningar ifrån. Du kan använda samma sida för att blockera specifika program från att kontakta dig helt och hållet. 

Ingen behöver få reda på när du fyller år 

Hur mycket du än vill tro det: dina Facebookvänner bryr sig inte om din födelsedag. Ändå vill så gått som varenda jäkel gratulera dig just på Facebook. Vill du slippa dubbelmoralen och veta vilka som minns din födelsedag på riktigt? Gå in i menyn ”inställningar” och klicka på "meddelanden"-fliken. Bredvid "födelsedagar" finns knappen ”redigera”. Välj ”off". 

Begränsa chatten

Det finns väl inget värre än att se ett chattmeddelande dyka upp och veta att den andra personen vet att du ignorerar den? Detta går att undvika enkelt. I huvudchattlistan till höger på sidan klickar du på kugghjulsikonen i det övre högra hörnet och väljer "avancerade inställningar." Där har du möjlighet att stänga din chatt helt, slå på den för vissa specifika vänner eller bara blockera vissa användare från att se att du är online. 

Avfölj de som är jobbiga 

Du kan alltid sluta följa någon som du tycker är för mycket. Den lilla ikonen i högra hörnet på någons statusuppdatering är källan till hemligheten. 

Få en korrekt newsfeed 

Det finns en inställning som låter dig ta del av den senaste nyhetsfeeden, inte vad Facebook anser vara de mest intressanta sakerna för dig. Detta är inte helt och hållet en kronologisk feed, men det är så nära som du någonsin kommer att få.

Avtagga fula bilder 

Trött på att bli taggad i slumpmässiga uppdateringar eller hemska bilder? Den här är (relativt) enkelt. Gå till dina sekretessinställningar. Välj sedan "tidslinje och märkning". När den frågar om du vill granska inlägg du har taggats i innan de dyker upp, se till att det är "på".

Räcker inte detta? 

Gör Facebook dig fortfarande galen? Testa programmet Social Fixer. Med detta verktyg kan du anpassa Facebook i din webbläsare, alltså. Du kan till exempel ändra färgschema, bli av tidslinjen eller återinföra din gamla profil.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro