ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så stoppades heroinligan

Ann Hagman · 13 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ligans huvudman, kuriren och kontaktpersonen fotograferades av polisen på Centralen före inköpsresan i Turkiet.
Ligans huvudman, kuriren och kontaktpersonen fotograferades av polisen på Centralen före inköpsresan i Turkiet.Foto: Polisen

Ligan skulle sälja 1 580 kabbar heroin för minst en halv miljon. I stället greps den av västerort­-polisens knarkspanare, som slog till efter en inköps­resa till Turkiet.Polisen använde hemlig telefonavlyssning. Samtalen klargjorde att en kurir skulle åka till Turkiet och köpa knark. Före avfärd fotograferades ligan av polisen. När kuriren kom tillbaka stod utredaren Erik Vitell och väntade på honom i tullen.– Vi tog honom till sjukhuset för röntgen. Han hade tolv kapslar med 146 gram heroin i tarmen. Så småningom kom de ut den naturliga vägen, säger han.

I går åtalades kuriren för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. Medåtalade är fyra personer, som på olika vis misstänks ha medverkat i  knarkhandeln. – Det är ett nätverk och den gemensamma nämnaren är att de är landsmän från Tanzania, säger Manne Jönsson, chef för spaningsroteln i västerort.

Hela ligan är yrkesarbetande vid sidan av heroinaffärerna. En man jobbar i äldreomsorgen och en annan är städare. De bor i Hässelby och andra delar av nordvästra Stockholm.Medan utredningen pågick dök även ett samtal från en annan kurir upp i den avlyssnade telefonen.– Han hade nyss kommit  från Grekland och berättade att han hade vad vår huvudman ville ha, säger Erik Vitell.

Polisen gjorde husrannsakan och hittade 170 gram heroin, samt en köpare som betalat för 30 gram.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro