ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så stoppar du Facebook från att sluka din datatrafik

Aron Andersson · 4 Sep 2014
Uppdaterad 4 Sep 2014

Foto: Evan Vucci / TT


Videor på Facebook kan göra att mobildatan tar slut fortare än väntat. Så lätt sätter du stopp för det sociala nätverket.

klar

Artikellänk är kopierad

När du bläddrar genom Facebookflödet i mobilen i dag är det inte ovanligt att videoklipp börjar spela automatiskt. Det kan göra att bara ett kort besök blir slukar mer data än tänkt.

Konsumentsajten MoneySavingExpert.com var tidigt ute med att varna för detta efter att flera hört av sig till dem och beskyllt just Facebook för sina höga mobilräkningar. Datatrafik är som bekant dyrt och för den som inte har spärrar i abonnemanget kan det kosta mycket.

►LÄS MER: Facebook nere igen

LÄS MER: 80 saker Facebook vet om dig – och kan sälja

I Sverige är det vanligare med abonnemang med begränsad datamängd, men även denna kan ta slut snabbt för den som inte passar sig.

Men att komma runt just Facebook-problematiken är relativt enkelt. Den automatiska videouppspelningen går att stänga av.

På Iphone går du till Inställningar –> Facebook –> Inställningar –> Auto-play och väljer antingen ”Wi-fi only” eller ”Off”.

På Android-telefon startar du Facebook-appen och går till inställningsmenyn och väljer ”Applikationsinställningar”. För alternativet ”Spela upp filmklipp automatiskt” väljer du ”Endast wi-fi” eller ”Av”.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro