ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så stoppar du tjuven i jul – fem enkla knep

Emma Österberg · 19 Dec 2016
Uppdaterad 23 Dec 2018
Att göra grannar uppmärksamma på att du är bortrest är ett av Stockholmspolisens informatör Towe Häggs bästa tips på vad som kan hålla tjuven borta i jul.

Att göra grannar uppmärksamma på att du är bortrest är ett av Stockholmspolisens informatör Towe Häggs bästa tips på vad som kan hålla tjuven borta i jul. Foto: Anders Wiklund/TT/polisen/Montage


klar

Artikellänk är kopierad

I fjol var december en av de månader då det anmäldes flest inbrott, visar statistik från Brottsförebyggande rådet. Towe Hägg, informatör hos Stockholmspolisen, tipsar om att det finns en rad knep för hur du skyddar dig mot inbrottstjuvarna i jul.

– Tala om för grannarna att du åker bort i jul och be dem till exempel att ta hand om post och skotta snö så att det ser bebott ut. Be dem också ta hand om eventuell skadegörelse, till exempel att tvätta bort klotter, annars kan det se ut som att du inte är hemma. Det handlar om att uppmärksamma grannar och be om hjälp, säger hon.

Att tänka som en tjuv är ett annat tips, vilket polisen skriver om på sin hemsida. Det kan vara att förstärka inbrottsskyddet i bostaden och framför allt på de ställen där tjuven kan tänkas ta sig in, så som genom altandörren eller via ett fönster på baksidan.

Skulle man trots allt råka ut för ett inbrott är det bra att ha förberett sig, vilket kan underlätta polisens utredningsarbete.

– Det är bra att veta vad man har för försäkringsbolag och ha lite koll på vad man har hemma. Skriv upp till exempel cykelns ram-nummer så att du inte bara anmäler en röd cykel stulen, då är det ganska svårt att hitta den, säger Towe Hägg.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Österberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro