ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så stor är Jackie Arklövs skuld i fängelset

Staffan Erfors · 11 Maj 2017
Uppdaterad 11 Maj 2017
Det är Kronofogdemyndigheten i Örebro som mäter ut Jackie Arklövs konton i fängelset. Skulden är på 1 766 492 kronor.

Det är Kronofogdemyndigheten i Örebro som mäter ut Jackie Arklövs konton i fängelset. Skulden är på 1 766 492 kronor. Foto: TT


Jackie Arklöv, 43, har en skuld på nära 1,8 miljoner kronor. Nu utmäts den livstidsdömdes tillgångar inifrån fängelset, enligt säkra uppgifter till Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro har i två dagar kunnat avslöja detaljer om polismördaren Jackie Arklövs tillvaro på Storbodaanstalten norr om Stockholm.

Det är en situation som innefattar bråk och hot från medintagna och en vädjan om att få hjälp av en psykolog, vilket han nekats.

Enligt säkra uppgifter kan Metro i dag avslöja att Arklöv också har en utmätning från kronofogden hängande över sig

Det är Kronofogdemyndigheten i Örebro som mäter ut Jackie Arklövs konton i fängelset. Skulden är på 1 766 492 kronor. 

Skulden har uppkommit genom skadestånd till staten och anhöriga till de poliser han mördade. 

Kriminalvården har avböjt att kommentera Metros uppgifter.

– Vi kommenterar aldrig enskilda klienter på grund av kriminalvårdssekretess, säger pressekreteraren Ulf Mossberg i ett uttalande.

Senast i förra veckan stod det också klart att Jackie Arklöv inte får sitt livstidsstraff tidsbestämt. Därmed gick hovrätten på samma linje som tingsrätten.

”Sammantaget finner hovrätten att det finns en konkret och beaktansvärd risk för att Jackie Arklöv återfaller i brottslighet av allvarligt slag”, står det i det nya beslutet.

pil
Malexander-mordet

# För nära 18 år sedan, den 28 maj 1999, rånade Jackie Arklöv, tillsammans med Tony Olsson (numera Byström) och Andreas Axelsson, ett bankkontor i Kisa. 

# I byn Malexander, inte långt från Kisa, blev poliserna Olle Borén och Robert Karlström ihjälskjutna på nära håll med sina egna tjänstevapen efter att de skottskadats av rånartrion. 

# Jackie Arklöv erkände två år senare att det var han som avlossade dödsskotten.

klar

Artikellänk är kopierad

Staffan Erfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro