ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så stor är skillnaden mellan lyx- och budgetkräftorna

Simon Krona · 11 Aug 2017
Uppdaterad 11 Aug 2017

De kan kosta alltifrån 100 till 600 kronor per kilogram, beroende på vilken typ du köper. Men hur stor skillnad är det på kräftorna egentligen? Vi gjorde ett blindtest.

klar

Artikellänk är kopierad

Är det verkligen värt pengarna? Med hjälp av fem testpersoner blindtestade Metro:

• Färskfrysta kräftor från Kina – 125 kr/kg

• Färska signalkräftor från Vättern – 690 kr/kg

• Kräftstjärtar i ask – 45 kr/förpackning

Testdeltagarnas uppgift var att smaka på kräftorna i tur och ordning för att sedan identifiera vilken kräfta som var vilken.

Inför testet trodde de flesta att de dyrare svenska kräftorna skulle vara godast. Och visst fick de svenska kräftorna ett gott omdöme i blindtestet, men de flesta uppgav ändå att de kinesiska var de godaste.

Tre av fem testpersoner tog fel på de svenska och de kinesiska kräftorna.

Däremot kunde samtliga deltagare identifiera kräftstjärtarna i ask. Omdömet för dem var sådär.

– De smakar som att de har stått ute i solen ett bra jävla tag av någon som hatar dem, säger Metros debattchef Soraya Hashim som var en av testpersonerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Krona
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro