ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så stylar du bostaden bäst inför försäljning

Malin Hansson · 9 Nov 2016
Uppdaterad 17 Jul 2019
Textilier och gröna växter ger ett välkomnande intryck.

Textilier och gröna växter ger ett välkomnande intryck. Foto: Christine Olsson / TT


Går du i säljtankar? Då kan det vara läge att tänka på hur du ska visa lägenheten från sin bästa sida - för att få ett så bra pris som möjligt. Tre inredningsstylister ger sina bästa tips på hur du gör snyggt i bostaden inför försäljning.

klar

Artikellänk är kopierad

Att styla ditt hem inför en försäljning handlar om att få dit folk och att få de potentiella köparna att känna sig hemma i bostaden - trots att deras saker inte är där.

– Styling inför bilderna är nästan det viktigaste. Det är så stor konkurrens på sidor som Hemnet och man måste skapa ett intresse så fler kommer på visning i lägenheten, säger inredningsdesignern Karin Ljung.

Men det finns en hel del att känna till när man stylar och den ovane kan behöva lite hjälp på traven. Här är tre inredningsstylisters tips.

1. Styla för köparen - inte för dig själv

– Tänk på att det ska passa många, så styla allmän. Men tänk också bostadsområde och målgrupp. Är det mycket barnfamiljer och har ett tomt rum så gör det till ett barnrum, säger stylisten Christin Österholm.

2. Rensa

– Ofta har man antingen för lite eller för mycket grejer. Möblera på ett sätt som optimerar lägenheten. Det kanske är jättehärligt med ett stort bord, men det är bättre att visa att här får det vanliga bord och soffbord plats. Men samtidigt ska det inte vara tomt och tråkigt, säger Jesper Laursen.

Inredare och Scandinavian Homes-grundaren  Jesper Laursen .
Inredare och Scandinavian Homes-grundaren  Jesper Laursen .

3. Enhetliga och lugna färger

– Det kan lätt bli spretigt mellan rummen med olika färger och stilar. Tänk färgmässigt: Basfärgerna vitt, grått svart kan matchas med kanske max tre färger som matchar varandra. Matcha ihop tavlor med textilier, man kan plocka ner färgerna från tavlan i kanske soffkudden, säger Christin Österholm.

Christin Österholm, inredningsstylist och grundare av Living Room.
Christin Österholm, inredningsstylist och grundare av Living Room.
LÄS MER
Här är de bästa romantiska komedierna på Netflix 2019

4. Personligt, inte privat

– Foton och det mest personliga tar man bort för de som tittar på bostaden ska ju inte gå runt och tänka på den som bor där utan tänka på att den ska bo där själv, säger Christin Österholm.

Men samtidigt är det viktigt att det känns personligt. Det gör man bäst genom:

5. Gröna växter

– Gröna växter gör det väldigt mycket mer hemtrevligt och personligt. Det är det sista jag brukar ställa in inför en styling och det är otroligt vilket skillnad det gör! säger Jesper Laursen.

LÄS MER
Hon får 200 000 utan att jobba – så gick riksdagsledamöternas "bostadsfiffel" till

6. Textilier

– Mycket textilier som kuddar och plädar ger en inbjudande känsla. Det är ofta för små mattor och för få kuddar. Ett tips är att göra en öppen bäddning i sängen, så den blir härlig och inbjudande och lyxig, säger Karin Ljung.

Karin Ljung, inredningsdesigner på Introinred.
Karin Ljung, inredningsdesigner på Introinred.

7. Lär och inspireras av andra!

Sök runt på internet, köp inredningstidningar för att se vad som funkar, tipsar inredningsstylisterna. Det är dumt att begå andras misstag.

8. Undvik doftljus

På visningar är det inte helt ovanligt med doften av nybakade bullar eller ett starkt luktande doftljus. Här går åsikterna isär - för just bulldoft kan ju vara väldigt välkomnande. Men doftljus bör man ändå undvika, tycker Karin Ljung.

LÄS MER
Carola: ”Vill inte vara en dålig kopia av mig själv”
klar

Artikellänk är kopierad

Malin Hansson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro