ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så svarar Ribbing på Seinfeld”-dilemman 

Emma Björkman · 4 Sep 2014
Uppdaterad 4 Sep 2014

Foto: Wenn.com / All Over Press


I Seinfeld” stöts och blöts småsaker in i minsta detalj. Nu finns en blogg som låter folkvettsexperten Magdalena Ribbing svara på tv-seriernas dilemman. – Situationerna hade kunnat vara sanna, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Måste man provsmaka grannens frukt? Hur tacklar man en kollega som vill bli bjuden på middag som tack för en oönskad present? Vad gör man med vänners vänner som vägrar äta chokladkakor med kniv och gaffel? Det är tre frågor tagna direkt från tv-serien ”Seinfeld” som Magdalena Ribbing, folkvettsexpert på Dagens Nyheter, har svarat på i sin spalt och som citeras i bloggen Ribbings respons. – Det spelar ingen roll att frågorna är Seinfeldska. Jag kan inte tänka mig att frågorna är tagna ur luften utan att manusförfattarna har hört något liknande och sedan skapat en situation utifrån det. Sannolikheten att det här inträffat på riktigt är ganska stor, säger Magdalena Ribbing. Personerna bakom bloggen har ställt frågorna per mejl utan att berätta att de är tagna från fiktiva serier. – Jag har fått över 60 000 frågor genom åren och vet att det kan komma hur knäppa frågor som helst. Att det kommer en fråga om pretentiösa arbetskamrater är inte förvånande. Jag tycker snarare att det är hedrande att människor är så intresserade av vad jag tycker, säger hon. Men Magdalena Ribbing anser inte att det är klokt att ha tv-serier som måttstock när det gäller vett- och etikett. – Nej, praktiskt taget aldrig. Det folk tycker är roligt är när andra gör bort sig. Genom att svara på frågor försöker jag förhindra att människor blir förlöjligade av andra som tycker att de vet bättre. En vanlig fråga jag får är om man kan bära armbandsur till frack. Det finns människor som tycker att det är uppåt väggarna men då brukar jag svara att kungen har det, om det kan vara någon vägledning. Snart kommer frågor kopplade till en annan, än så länge hemlig, tv-serie att dyka upp på bloggen. – Jag svarar hövligt på alla frågor som kommer in, även på frågor som är lite knäppa, säger Magdalena Ribbing. 

Magdalena Ribbing.
Magdalena Ribbing.Foto: TT
klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro