ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så "tar du livet av dig" på ­Facebook

Peter Viering · 26 Jan 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Radera dig själv – med hjälp av Hajo Doorn.

Radera dig själv – med hjälp av Hajo Doorn.


klar

Artikellänk är kopierad

Vad är­ Web 2.0 Suicide Machine?– Det är en programvara som raderar din profil direkt i ditt sociala nätverk på internet. Användaren har alltså möjlighet att ta bort sitt konto med alla personuppgifter från Facebook, MySpace och Twitter.

Varför är det nödvändigt?– Det viktigaste skälet är att skydda den personliga integriteten. På www.suicidemachine.org kan du se en man som slutar sitt virtuella liv genom att begå självmord online på Facebook eftersom han har blivit helt uppslukad av det sociala nätverket och inte hade tid kvar till sin familj. Han ville ha sitt verkliga liv tillbaka igen.

Kan du inte bara radera ditt konto?– Facebook sparar all data. En person jag känner förlorade sin fru för ett år sedan. Det finns fortfarande kvar foton, mejl och minnen som dyker upp hela tiden.

Det låter smärtsamt? – Ja, och även skadligt. Speciellt för användare som är förföljda eller de som ångrar vad de skrivit eller att de lagt upp bilder på det sociala nätverket. Sådana saker kan få obehagliga konsekvenser. Tänk bara på hur dagens ungdomar beter sig på internet.  

Facebook är arg på er. Varför då?– Vi vet inte exakt varför. Det framgår inte av brevet som de har skickat via sin advokat. Nyligen ändrade de sina säkerhetsinställningar som har gjort användarnas profiler offentliga för alla. Kommersiella intressen kan spela en roll.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Viering
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro