ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så tar du med dig filerna i fällkniven

Aron Andersson · 29 Mar 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Victorinox Secure Pro, heter den nya kniven.

Victorinox Secure Pro, heter den nya kniven. Foto: Victorinox


klar

Artikellänk är kopierad

Ta med dig dina filer i fällkniven. Här är den schweiziska armékniven som skulle göra MacGyver avundsjuk.Victorinox har nu släppt en modell av sin klassiska armékniv med inbyggt usb-minne. Det är egentligen inget nytt. Men den här gången kan ingen hackare komma åt filerna.Det nya usb-minnet har plats för 32 GB data och ska vara hackersäkert. För att bevisa detta utlyste Victorinox en tävling där den som lyckades komma åt data på usb-minnet skulle vinna 1 miljon kronor.Ingen lyckades dock på de två timmar tävlingen varade under en presentation i London. Usb-minnet har både fingeravtrycksläsare och en värmesensor, så att ett avhugget finger inte ska räcka för att komma åt datan (Victorinox verkar inte ha räknat med att en så sofistikerad brottsling även skulle kunna värma upp det avhuggna fingret).

Armékniven kostar mellan 500 och 2000 kronor, beroende på hur stort usb-minne du väljer, och kommer att börja säljas direkt i Storbritannien.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro