ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så träffar du mitt i prick i med jobbsökandet

Kristian Borglund · 12 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Linda Odén, 17-årig juniorvärldsmästare i dart, pluggar fortfarande, men lär ha goda chanser på jobbmarknaden efter studierna. Hon har i alla fall koll på hur man träffar rätt. ”Fokusera och gör det du ska”, är hennes tips som går hand i hand med karriärrådgivarnas expertråd.

Linda Odén, 17-årig juniorvärldsmästare i dart, pluggar fortfarande, men lär ha goda chanser på jobbmarknaden efter studierna. Hon har i alla fall koll på hur man träffar rätt. ”Fokusera och gör det du ska”, är hennes tips som går hand i hand med karriärrådgivarnas expertråd. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Svårt att få jobb? Ta hjälp av pilkastningsmetoden. – Den här metoden förbättrar oddsen att få jobbet som du verkligen vill ha, säger karriärrådgivaren Jörgen Kihlgren.

Han lanserar jobbsökarstrategin i boken ”Jobbsökarens nya handbok”, skriven tillsammans med sin kollega Johan Åkesson.– Många som söker jobb gör misstaget att inte ens ta reda på var deras piltavla är placerad. Tyvärr är det svårt att träffa rätt om man inte vet vart man ska rikta sin energi i jobbsökandet, säger Jörgen Kihlgren, som även håller jobbsökarkurser över hela landet.

Så hur fungerar metoden?

I korthet handlar det om att se sitt jobbsökande som en trestegsprocess (se nedan):

1. Du måste veta var du står.

2. Du måste veta var din tavla är.

3. Och till slut gäller det att öva på rörelsen och att fortsätta kasta tills du får så höga poäng som du vill ha.– I lågkonjunkturen blir det här ännu viktigare. Det underlättar om man kan påverka sina odds på arbetsmarkanden, säger Jörgen Kihlgren.

Även om det blir allt tuffare tider på arbetsmarknaden och jobbannonserna blir färre finns det alltid företag som letar efter någon som du, menar författarna.

En fälla att akta sig för när du använder dig av pilkastningsmetoden är perfektionistfällan, som riskerar att göra dig handlingsförlamad.– Det är bättre att göra ungefär rätt än exakt fel. Exakt fel är att göra ingenting.

Så fungerar metoden

 1) Var är utgångspunkten? Gör först en kompetensinventering där du även förpackar dina tidigare erfarenheter på ett sätt som gynnar dig i jobbsökandet. Om du exempelvis har varit officerare och nu vill jobba med projektledning kan det låta: ”Jag var officerare, vilket för mig innebar att projektleda, vara drivande och få grupper att fungera”. Ta även fram exempel ur din erfarenhetsbank på vad du menar med exempelvis ”drivande”. Skriv också ner dina drivkrafter, intressen och värderingar. Det hjälper också. Om du är civilingenjör och vill göra en insats för funktionshindrade barn, då kan du kartlägga de företag som sysslar med det (se nästa steg). 2) Var är din tavla? Gör en omvärldsanalys som gör tavlan synlig. Läs branschtidningarna och använd mässor och seminarier och kurser för att kartlägga ”din” jobb-marknad, för att hitta kontakter och för att undersöka vilka arbetsgivare som tilltalar dig mest. Ett tips i lågkonjunkturen är att också ta reda på vilka företag som går bäst ekonomiskt. Ring runt och fråga eller gå in på www.emfas.se och gör en branschsökning. Skriv ner en lista på dina 15 mest intressanta arbetsgivare. Dessa utgör din tavla.

3) Kasta! Många företag som ska anställa använder inte annonser i sin rekryteringsprocess förrän det har visat sig svårt att hitta rätt person. 60–70 procent av alla jobb tillsätts på den osynliga marknaden. Med andra ord: Spontanansökningar mot de företag/jobb som finns på din tavla är inte fel. Lägg ner mycket tid på att kasta pilar mot din jobbtavla. Sök inte fem jobb på din tavla, sök 25!

klar

Artikellänk är kopierad

Kristian Borglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro