ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så tränar du rätt – på ditt eget sätt

Jason McMillion · 19 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Hannah Runevall, 24, hälsopedagog, joggar på Norr Mälarstrand. 

Hannah Runevall, 24, hälsopedagog, joggar på Norr Mälarstrand.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Tränar du men når inte ditt mål? En lista över din livsstil kan vara nyckeln till träningsframgång.Det finns högar på högar med bra kost- och träningsprogram. Tyvärr misslyckas majoriteten med att på sikt uppnå sina fysiska mål.  Då är man oftast snabb med att beskylla kost- eller träningsprogrammet – ”det passade inte mig” – och försöker hitta en förklaring till varför man slutade eller inte uppnådde de förväntade resultaten.

Och visst, ibland är programmen dåliga och fungerar helt enkelt inte. Men för det mesta beror det på brist på en individuell anpassning till dessa program.Det är viktigt att tänka igenom sin livssituation och förslagsvis skriva ner vilka aspekter man anser kan gynna träningsresultaten och vilka som försämrar den. Det kan vara så att man har ett fysiskt aktivt jobb, men att man äter större delen av sina dagliga kalorier sent på kvällen eller sover dåligt om nätterna.

När man skapat en lista med för- och nackdelar angående sin egen livsstil gällande träningsresultat, jämför man det med kost- och träningsprogrammet. Var finns de största skillnaderna? Är man redan fysiskt aktiv behöver man inte fanatiskt följa träningsanvisningarna utan kan lägga sin energi på kosten, sömnen eller att kanske stressa mindre (höga kortisolnivåer ökar fettinlagringen).

Lyckas man skapa en fin lista med sina vanor så kanske inte ens ett kost- eller träningsprogram behövs.  Du håller antagligen redan i många av de rätta svaren för att skapa en bättre fysik. Lycka till – och gör listan redan i dag!

klar

Artikellänk är kopierad

Jason McMillion
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro