ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så undviker du att bli bedragen på nätet

Emelie Nyman · 10 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Bedrägerianmälningarna överöser polisen. Efter helgen väntade 80 anmälningar på förundersökningsledaren Jan Olssons skrivbord på Stockholmspolisens bedrägerisam-ordning.Det är stockholmare som har råkat ut för bluffakturor, lurendrejeri på nätet och bedrägeri på krogen och i svarttaxin.  Just nu är takten 900 anmälningar i månaden. Och det bara i Stockholms innerstad. – Det är otroligt vanligt och det ökar hela tiden. Vi har mycket mer än vad som är fysiskt och psykiskt möjligt, säger Jan Olsson.Polisen måste ha förstärkning för att klara av arbetet. Den första april utökas bemanningen på bedrägerisamordningen i Stockholm med två tjänster.  Förra veckan avslöjades att näthandelssajten Playzone, som säljer hemelektronik, blivit polisanmäld misstänkt för bedrägeri. Kunder betalade, men leveransen uteblev. Det är bara ett exempel i ett växande bedrägeriträsk. 

Spärra ditt kontokort för handel

Banker erbjuder olika tjänster för en säkrare näthandel. Polisen jobbar för ännu mer säkerhet.  Jan Olsson föredrar Handelsbankens säkerhetstjänst som både är enkel och säker. Kunderna kan själva välja att låsa sitt kontokort för handel på nätet och utomlands. Via internetbank och telefonbank kan man sedan öppna och stänga kortet hur man vill efter eget behov.

klar

Artikellänk är kopierad

Emelie Nyman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro