ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så undviker du köpa mardrömsklappen

Johanna Engman · 21 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

”Det är tanken som räknas” gäller för det mesta. Men det finns undantag. Metro hjälper dig att undvika mardrömsklapparna.Det kan tyckas oförargligt med en behå eller en ansiktstvätt i julklapp. Men om ansiktstvätten är mot acne och behån tillhör ett rafset och paketet öppnas inför hela släkten kan det bli lite jobbigt och moster sätter knäcken i halsen. Men även om det inte är pinsamma klappar du får kan de ändå vara något du inte vill ha.– Egentligen får man stå ut med den oönskade presenten. Att säga till moster att man inte vill ha prydnadsfågeln går inte, säger Magdalena Ribbing, folkvettsexpert och författare.

GE INTE BORT DET HÄR:

Självhjälpsböcker – coaching känns inte rätt en dag som denna.Plikt-prylar – damm­sugare, stryk­järn och ­olika hushållsapparater för­manar till arbete, inget vi vill veta av på jul­afton.Bant­nings-kurer, vågar och ­fitness­maskiner – ingen vill bli påmind om var allt ­jul­godis satt sig.Krä­mer mot celluliter och ryn­kor, medel mot dålig andedräkt och acne – det är alltid förbjudet.Hemmagjorda saker – med undantag för barn – även om det är personligt och i all välmening så vet ju alla att det knappast kom­mer till användning.Egna begagnade saker – ­vin­tage och second hand i all ära, men dina gamla avlagda prylar är ingen hit i år.­Under­kläder och annat ­privat  – mer ­per­son­liga ­jul­klappar passar nog inte att ge bort ­inför alla i hela stora tjocka släkten.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Engman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro