ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så undviker du turisterna i sommar

Anneli Sandberg · 27 Maj 2012
Uppdaterad 27 Maj 2012
Så undviker du turisterna i sommar Erika Delin 19, studerande, Ängelholm, vänster, och Ewelina Ostrowska 19,                                      studerande, Helsingborg, har båda lärt sig vilken sida man ska stå på i rulltrappan.  – Nu står jag till höger. Jag stog i mitten först, då sa Ewelina åt mig  att flytta mig. Jag har aldrig fattat att man ska stå på en sida, det är så  stressigt här, säger Erika. 

Så undviker du turisterna i sommar Erika Delin 19, studerande, Ängelholm, vänster, och Ewelina Ostrowska 19,                                      studerande, Helsingborg, har båda lärt sig vilken sida man ska stå på i rulltrappan.  – Nu står jag till höger. Jag stog i mitten först, då sa Ewelina åt mig  att flytta mig. Jag har aldrig fattat att man ska stå på en sida, det är så  stressigt här, säger Erika.  Foto: Urban Brådhe


Nu börjar sommaren och miljoner turister besöker Stockholm. Här är de gator och platser som är populärast att besöka. Så kan du undvika turisterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Exakt hur många turister som besöker Stockholm varje år är svårt att säga. Förra året gjordes 10,5 miljoner övernattningar på hotell i Stockholm och av dem var 3,5 miljoner utländska besökare. Men då har man inte räknat med det stora antalet turister som kommer med kryssningsfartyg till huvudstaden. 

Sommaren är förstås den tid då flest turistar i staden och då är det promenadstråk som Drottninggatan och Kungsträdgården som lockar mest. Och så Djurgården förstås. 

– Det är 15 miljoner människor per år som besöker Djurgården, säger Peter Lindqvist, vd på Stockholm visitors board. 

Vill du undvika att trängas med turister ska du alltså söka dig till andra delar av staden. Kungsholmen är ett bra tips. 

– Dit har de stora turistströmmarna inte hittat ännu. Östermalm ned mot Gärdet är nog inte heller så välbesökt, säger Peter Lindqvist. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro