ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så uppgraderar du äggen på påskbordet

Jonas Cramby · 30 Mar 2018
Uppdaterad 30 Mar 2018
Deviled eggs lyfter äggen till en ny nivå.

Deviled eggs lyfter äggen till en ny nivå. Foto: Jonas Cramby


Pimpa äggen i påsk. Så gör du Jonas Crambys deviled eggs.

klar

Artikellänk är kopierad

Kalla, fyllda ägghalvor är min personliga favorit på påskbordet och det är en rätt som på grund av sin genialitet dyker upp i en massa matkulturer. I Frankrike kallas de till exempel ”œuf mimosa”, i Ungern ”töltött tojás” och Holland ”gevuld ei”. I USA kallar man fyllda ägg för Deviled eggs på grund av sin lite pikanta kryddning med dijonsenap och tabasco. Underbart gott och tjusigt också, eftersom man spritsar ut en kräm man gör på äggulan i äggvitan. Man kan förbereda sina Deviled eggs i god tid i förväg, alla vet ju att fyllda ägghalvor är som godast kylskåpskalla, och man kan variera toppingen i oändlighet. Här följer ett grundrecept och några förslag på topping.

Grundrecept, deviled eggs:

6 ägg

3 msk majonnäs

1 msk grädde

1 tsk dijonsenap

några droppar tabasco

salt

Hårdkoka äggen och låt svalna. Dela äggen på mitten, ta ut gulan och pressa dem igenom en sil med en sked. Blanda den pulveriserade äggulan med majonnäs, grädde, tabasco och dijon till en kräm. Smaka av med salt. Stoppa röran i en sprits och pressa ut lite snajdigt i äggvitorna. Toppa med en eller flera av förslagen nedan.

Variant 1: Rökt paprikapulver och finhackad gräslök.

Variant 2: Laxrom och finhackad gräslök.

Variant 3: Rökt paprika och sardell.

Variant 4: Knaperstekt bacon och svartpeppar.

Variant 5: Räka, dillvippa och citronzest.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro