ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så väljer du en perfekt avokado

Aron Andersson · 6 Nov 2015
Uppdaterad 22 Mar 2017

Varför är alla avokador i butiken stenhårda? Hur mjuk är tillräckligt mjuk? Kommer den att vara alldeles brun när du öppnar den? Här är tipsen som räddar dig.

klar

Artikellänk är kopierad

Att köpa avokado är för många en skräckupplevelse. Hur går det att veta frukten är mogen? Någon som köpt många avokador i sitt liv är taco- och guacamoleälskaren Jonas Cramby.

– Jag tror folk irriterar sig på just avokado för att de är så jävla dåliga ofta. Även när du köper dyra tvåpack så har de börjat lägga in en hård och en mjuk. Det känns som lurendrejeribusiness.►LÄS MER: Den här bebisen hatar verkligen avokadoMen efter många år vid avokadohyllan har han själv lärt sig, från en grönsaksleverantör, att det skulle kunna vara konsumenternas fel att avokadoköpet är så besvärligt.

– Den avokado som i regel finns i affären har en stor kärna, vilket ger mycket mindre fruktkött. Då är den billig men blir också lättare dålig. Den dyra sorten har i regel en jätteliten kärna och då är det mycket enklare att ha en konsekvent mognadsgrad och mer kött.

►LÄS MER: ”Kläm inte på avokadon innan den är din”

Vissa butiker saluför ibland större avokador, som är den sort Jonas Cramby förespråkar. Men eftersom de är dyrare är det inte alla butiker som köper in dem.

– De stora är bättre. I stället för att köpa tre små, varav två är ruttna, så kan du köpa en sådan.

– Den grönsakshandlare jag pratade med menade att varje gång han levererar de stora så blir de inte sålda, trots att de bara är några kronor dyrare. Så det kanske behövs ett avokadoupprop.

Om butiken där du handlar inte har någon större avokado finns det andra knep att ta till för att välja rätt. I videon ovan guidar Metro till det kanske bästa knepet för att inte misslyckas.►LÄS MER: Nej, din tacomiddag hotas inte av avokadobrist

Foto: All Over Press
klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro