ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så värvades REZ av NiP: "Jag var rätt exalterad"

Erik Glanell · 15 Jun 2017
Uppdaterad 15 Jun 2017
Fredrik "REZ" Sterner under Nordic championship på Dreamhack 2016, som Epsilon tog hem förstaplatsen i.

Fredrik "REZ" Sterner under Nordic championship på Dreamhack 2016, som Epsilon tog hem förstaplatsen i. Foto: Felix Frank/Dreamhack


Fredrik "REZ" Sterner tar Adam "friberg" Fribergs plats i Ninjas in Pyjamas. Metro pratade med den nyblivna ninjan om hur det gick till när han värvades till ett av Sveriges mest framgångsrika lag.

klar

Artikellänk är kopierad

När vi skrev om dig senast så var det som nästa stora svenska stjärna. Nu spelar du i ett av Sveriges mest legendariska lag, hur känns det?

– Det känns helt klart bra och skönt, men det kommer också vara väldigt intressant. Jag har fått chansen att spela med spelare som ligger på en så pass hög nivå att jag inte behöver tänka på eller oroa mig att de kommer göra onödiga misstag. Jag känner att jag kommer lära mig mycket men ändå bidra med bra input och firepower i laget, säger Fredrik ”REZ” Sterner.

Berätta hur det gick till när du värvades. 

– Jag blev kontaktad av HeatoN på Twitter, där han berättade att han ville ha byta några ord med mig. Han ringde sedan mig och ordnade ett möte på Skype där jag fick beskedet att dom är väldigt intresserade. Förhandlingarna pågick ett tag och det var svårt att hålla nyheten för mig själv, för jag var rätt exalterad att få börja spela igen.

– När jag blev kontaktad av HeatoN så kände jag nästan att det var på gång, men jag kunde ändå inte riktigt tro på vad som precis hände. Förmodligen för att det var en så pass stor förfrågan som blev kastad på mig. Så man skulle kunna säga att jag först inte kunde greppa precis vad som hände. Jag var rätt överraskad, men när jag smält nyheten så blev jag full av glädje helt enkelt.

Du ersätter Adam ”friberg” Friberg som spelat i NiP sedan 2012, gör det att du känner mer press på dig själv?

– Nej det skulle jag inte säga. Jag ser mig inte som att jag ”tar över hans plats” direkt. Jag kommer in och kör mitt eget race. Jag har även fått väldigt mycket stöd och support från många fans, det har också underlättat situationen, då man vet att folk tror på en.

– Jag kommer definitivt sakna mina goda vänner freddieb och barbarr, även Epsilons management, som är en stor grupp av helt otroliga människor som gjorde min resa med dem oförglömlig.

… och vad ser du mest fram emot med NiP?

– Jag ser framemot att ta min karriär till den högsta möjliga professionella nivån. Att få lägga ner tid och jobba med detta är något jag sedan lång tid tillbaka har önskat.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro