ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så vass blir nya böjda supermobilen från LG

Aron Andersson · 5 Jan 2015
Uppdaterad 5 Jan 2015

Foto: Aron Andersson


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Aron Andersson
Foto: Aron Andersson
Foto: Aron Andersson
Foto: Aron Andersson

Böjd mobiltelefon och böjda tv-apparater. Det var största nyheterna när LG hade pressvisning på CES-mässan.

Elektroniktillverkaren LG var först ut på den stora pressdagen på CES-mässan i Las Vegas. En dag innan mässgolvet öppnar upp för allmänheten väljer de stora elektronikjättarna att förhandsvisa sina största nyheter.

I LG:s fall gick det i linje med förra årets presentation, med en rad uppföljare till redan existerande produkter. Böjda mobiltelefon LG G Flex som visades i början av 2014 får nu en uppföljare i LG G Flex 2. 5,5 tums skärm med full hd-upplösning gör att mobilen gör ett betydligt vassare intryck än fjolårets bananlur. 

Dessutom har den blivit något mindre och tunnare. Mobilen lanseras med senaste version av Android, 5.0 och en snabb Snapdragon 810-processor från Qualcomm.

Något svenskt pris finns inte ännu, och mobilen väntas komma till Sverige under årets första kvartal.

Utöver den nya telefonen visade LG ett antal nya tv-apparater, med fokus på oled-tekniken. Även här framhäver den koreanska tillverkaren böjda skärmar, om än i större storlek. Upplösningen är 4K, något det pratades mycket om redan förra året men som väntas få ett ännu större genomslag under 2015. LG släpper sju nya modeller med skärmar på mellan 55 och 77 tum.

Den som intresserar sig mer för vitvaror fick också se en ny tvättmaskin där en extra centrifug gömmer sig i botten av maskinen. Genom att dra ut en låda och lasta den nedre centrifugen ovanifrån blir det alltså möjligt att köra två omgångar tvätt samtidigt.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro