ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så vet du om frukten är mogen

Simon Krona · 13 Feb 2017
Uppdaterad 13 Feb 2017

Melon, avokado och mango. Du känner dig vilsen vid fruktdisken i affären. Vilken frukt ska du välja? Lugn, här är tricken du behöver veta om – frukt för frukt.

klar

Artikellänk är kopierad

pil
Vattenmelon

Använd öronen! Klappa till den med handen. Låter den ihålig är den mogen. Om ljudet är stumt, som om du klappar på ett bord, är den omogen.

Du kan också lyfta på melonen. Den ska kännas tung. Om den känns lättare än vad du förväntade dig kan det betyda att köttet är torrt och omoget.

pil
Passionsfrukt

I motsats mot vad man skulle kunna tro är det INTE de släta och fina passionsfrukterna som smakar bäst. Det är de skrynkliga och mjuka frukterna som är mogna.

pil
Melon

Meloner ska dofta sött och ge efter för lätt tryck vid toppen av frukten när den är mogen. Om den är stenhård och inte luktar någonting är den antagligen omogen.

pil
Avokado

Ta bort den lilla knappen på den spetsiga änden av avokadon (se klippet ovan). Om färgen där under är åt det gröna hållet är avokadon omogen. Om den är gulaktig är den perfekt, medan brun färg signalerar att den är övermogen.

pil
Mango

En mogen mango ska ge efter för lätt tryck.

Observera att färgen INTE har någonting med mognadsgraden att göra!

pil
Ananas

klar

Artikellänk är kopierad

Simon Krona
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro