ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så vill de förändra bilden av förorterna

Anneli Sandberg · 26 Mar 2012
Uppdaterad 27 Mar 2012
Andrea Shepherd framför det före detta äldreboende som hon vill göra om till ett nytt ”Globen”.– Jag vill göra en ändring och tänker inte vänta på politikerna,  säger Andrea Shepherd som jobbar för att förbättra miljön för ungdomarna i Vårberg.

Andrea Shepherd framför det före detta äldreboende som hon vill göra om till ett nytt ”Globen”.– Jag vill göra en ändring och tänker inte vänta på politikerna,  säger Andrea Shepherd som jobbar för att förbättra miljön för ungdomarna i Vårberg. Foto: Urban Brådhe


Efter möten med människor i miljonprogrammen har Carlos Rojas väckt lusten att förändra. Andrea Shepherd är en av dem som kämpar för ungdomarna i Vårberg. – Jag vill göra en ändring, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Initiativtagaren Carlos Rojas säger att han ägnar sin tid, och har gjort det nästan hela livet, åt att skapa förändringar i de så kallade miljonprogrammen och ändra bilden av dem i medierna. Hans projekt kallas Miljardprogrammet och han har hittills träffat nästan 200 personer från olika miljonprogram. – De rymmer så otroligt mycket människor och resurser som kan tillföra något. Det är inte ett pack passiva lata personer. Jag vill förändra den negativa bilden. Dessutom är jag trött på att politikerna inte träffar rätt. Vi tar saken i egna händer, säger han till Metro.

Andrea Shepherd, 36, är en av personerna Carlos har träffat då han hållit sina möten. Hon bor i Vårberg och kämpar för att förändra situationen för ungdomar där. Hon drömmer om att öppna en lokal som skulle fungera som en global samlingsplats där barn och ungdomar kan dansa, spela teater, musik och mötas.  – Här finns inte mycket för barn och ungdomar, det som finns kostar pengar och de som bor här har inte så mycket pengar, säger Andrea. 

Vad behöver mer förändras i Vårberg? – Miljön. Det behövs fler parker och just nu är det smutsigt, skräp som kastas och skolorna skulle behöva renoveras. Vårberg är en bra plats men det finns mycket man kan göra för att få det bättre. 

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro