ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så vill S stoppa oseriösa telefonförsäljare

Gustaf Eriksson · 12 Jul 2013
Uppdaterad 12 Jul 2013
Så vill S stoppa oseriösa telefonförsäljare Veronica Palm.

Så vill S stoppa oseriösa telefonförsäljare Veronica Palm. Foto: Scanpix


Ta bort nix-registret och ersätt det med ett nytt, dit alla som vill ha telefonförsäljare anmäler sig. Det föreslår Socialdemokraterna.

klar

Artikellänk är kopierad

Snart kommer nya regler, som gör att även mobiltelefonanvändare måste anmäla sig till det så kallade nix-registret för att slippa telefonförsäljare. Men det tycker inte Socialdemokraterna ska behövas. Partiet vill i slopa nix och i stället inför ett okej-register. Dit ska alla som vill ha samtal från telefonförsäljare anmäla sig.

– Vi vill att du som telefonanvändare och mobiltelefonanvändare ka känna dig trygg med att inte behöva överösas med ovälkomna säljsamtal när som helst, säger Veronica Palm, partiets talesperson i konsumentfrågor, till SVT Nyheter.

Socialdemokraterna vill helst att branschen inför registret frivilligt. Men om så inte sker öppnar Palm för lagstiftning. Branschen har flaggat för att framförallt unga telefonförsäljare riskerar att bli arbetslösa om reglerna skärps. Det tror dock inte Veronica Palm. – I den seriösa branschen är jag övertygad om att man kommer att ha de här jobben kvar, säger hon till SVT Nyheter.

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro