ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Så vill Sundbyberg rädda skolan

Sebastian Chaaban · 6 Dec 2013
Uppdaterad 6 Dec 2013

Svenska skolan sjunker som en sten. Nu vill Sundbyberg vända trenden och bildar en speciell skolgrupp – över partigränserna. Vi måste blicka framåt och börja komma överens”, säger Jonas Nygren, (S).

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Även Sundbybergs stads brottas med skolan. De senaste åren har resultaten bland högstadieeleverna sjunkit. Och Sundbyberg hamnar långt ner på Lärarförbundets lista över de bästa skolkommunerna i Sverige – plats 271 av 290.

Nu vill politikerna vända trenden och har beslutat att tillsammans över partigränserna bilda en parlamentarisk grupp inom kommunstyrelsen för att lösa skolkrisen.

– Det är på tiden att vi försöker att samla oss och komma överens om vad problemen är. Först då kan vi börja fokusera på att förbättra skolan. Här får vi vara ödmjuka och erkänna att misstag har begåtts, men hur gå vi vidare, säger Jonas Nygren, (S), ordförande i kommunstyrelsen i Sundbyberg.

Lärarförbundet i Sundbyberg välkomnar gruppen.

– Det är något som vi har velat under en lång, lång tid. Men det har känts omöjligt, då politikerna verkar stå långt ifrån varandra.  Nu hoppas vi att de kan släppa all prestige och höja blicken och fokusera på skolan, säger Malin Sandström, ordförande för Lärarförbundet i Sundbyberg.

Jonas Johnsson är lärare på Grönkullaskolan, en av två kommunala skolor i Sundbyberg.

– Inom skolan har vi väldigt länge önskat att man kommer med en politisk samsyn för skolfrågor. Det vore jättebra om politikerna kan sätta sig ned och prata ihop sig, säger han.

Gruppen ska vara igång till januari nästa år, och i april hoppas man ha tagit fram konkreta förslag till förbättringar i skolan.  

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro