ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Saabs vd: Media har bedrivit häxjakt

Aron Andersson · 3 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Saabs vd Jan Åke Jonsson kallar mediebeskrivningen av företag för en "överdriven häxjakt" och vill släta över den krisartade bilden av biltillverkaren.– Det är lätt att sparka på den som ligger. Om någon går ut och säger att Saab inte kommer att överleva är det ganska okej. Men om någon säger som jag gör: jag tror vi löser det här. Då blir du kallad både det ena och det andra, säger Saabs vd Jan Åke Jonsson.I dag var han på plats på Stora leverantörsdagen i Södertälje för att ge sin syn på Saabs framtid.

Han kunde dock inte ge några detaljer om företagets finansiella situation.– Vi har identifierat ytterligare ett gap för två och en halv vecka sedan. När det identifierades så gav sig Koenigsegg Group och vi på det direkt för att säkerställa att vi kunde dra in det kapital som behövs. Jag kan inte tala om exakt vad läget är men vi är väldigt nära att ha hela gapet finansierat.Samtidigt riktade han kraftig kritik mot den bild av krisen som målats upp i media.– Utan att ta till överord vill jag påpeka att häxjakten är överdriven och syftar till att ge en negativ bild av läget. Det finns en mängd "experter" som inte varit i industrin på 20 år, men som ska begripa hur det ser ut.Han var noga med att poängtera att det finns en tydlig affärsplan för framtiden och att han själv, trots många oroliga röster, är övertygad om Saabs överlevnad. Enligt honom har en stor del av arbetet gått åt till att skapa ett självständigt Saab, som ska fungera utan General Motors i ryggen.När Jan Åke Jonsson får frågan om han inte är kritisk mot regeringens hantering svarar han:– Nu är det så att vi har en väldigt bra dialog med Näringsdepartementet och Finansdepartementet. Jag skulle vilja komma tillbaka till den frågan när vi fått allt påskrivet.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro