ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sabaton om platinaskivan och turnén med Iron Maiden

Emma Björkman · 19 Jun 2013
Uppdaterad 1 Jul 2013

Sabaton har skrivit svensk metalhistoria. Deras album Carolus rex” har sålt platina. – Det finns prestationsångest inför nästa skiva, säger sångaren Joakim Brodén.

klar

Artikellänk är kopierad

Falunbandet Sabaton har lyckats med något unikt inom den svenska metalscenen – deras senaste skiva ”Carolus rex” har sålt platina.  – Det här trodde jag aldrig på 90-talet. Då var det en dröm att sälja guld någon gång, säger sångaren Joakim Brodén. Han medger att rekordförsäljningen sätter press på bandet inför nästa album som ska släppas till sommaren nästa år. – Vi gör bra shower och bra musik och hoppas att hårt arbete lönar sig. Det här är beviset på att det går att nå framgång och överleva på det vi gör utan att ha ett stort skivbolag och en massa promotion i ryggen, säger han. Nu väntar en intensiv tid för Sabaton. Den 5 juli är de en av huvudakterna på Metaltown i Göteborg. Dagen efter fortsätter de som förband på Iron Maidens turné och spelar bland annat på Malmö Stadion och Friends arena i Solna.  – Det ska bli kul som sjutton. Det finns nog inget band jag hellre delar scen med, säger Joakim Brodén. Den 17 augusti ger Sabaton en konsert på hemmaplan i Falun under Sabaton open air som pågår den 15 till 17 augusti. Joakim Brodén och bassisten Pär Sundström är med och arrangerar festivalen.   – Det är alltid extra nervöst. Dels för att vi ska spela inför gamla vänner och familj och dels för att vi lägger extra allt på den spelningen. Vårt pyro ska nya rekord och vi ska spela hela skivan ”Art of war” så vi kan inte slappna av på scenen, säger Joakim Brodén.    

FAKTA: Vad: Sabaton. När: Bildades 1999 i Falun. Vilka: Består av Joakim Brodén, sång, Pär Sundström, bas, Chris Rörland, gitarr, Thobbe Englund, gitarr och Robban Bäck, trummor.  När: Spelar på Metaltown i Göteborg (som pågår 4 till 6 juli) den 5 juli och är förband till Iron Maiden på Malmö stadion i Malmö den 10 juli och på Friends Arena i Solna den 13 juli.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro