ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sabine ville gå ner i vikt – tog amfetamin

Petter Sundsten · 19 Maj 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Arne Forsell


klar

Artikellänk är kopierad

Pojkvännen tyckte att hon var för tjock. Då tog 15-åriga Sabina amfetamin för att gå ner i vikt.– Jag gick ner 15 kilo, säger Sabina till Metro.I gårdagens Metro rapporterade vi om expertlarmet att tjejer tar dopning, knark eller andra förbjudna preparat för att gå ner i vikt. Nu vill Sabina berätta sin historia för att varna andra tjejer. För henne började allting med en destruktiv relation. Hon var 15 år och träffade en kille. Hon var kär men han sa till henne att hon var tjock, enligt Sabina.– Jag tänkte på det varje dag, säger Sabina.Hon försökte med vanligt träning – men resultaten kom för långsamt. Då tipsade en bekant att man kunde gå ner i vikt med hjälp av amfetamin. – Hungern gick bort. Jag åt nästan ingenting.Utåt sett var hon en vanlig tjej. Preparaten fick hon av kompisar – eller köpte för föräldrarnas pengar.– Jag sa att jag skulle gå på bio eller köpa kläder för pengarna.Efter två års missbruk – och 15 kilo mindre – tog Sabina för mycket amfetamin och kollapsade. Hennes kusin hittade henne. Det blev vändningen. – Jag fick hjälp av en psykolog och började förstå att jag faktiskt var värd någonting.Hon tog studenten. Nu söker hon jobb och drömmer om att bli reseledare.– Jag trivs fantastiskt med livet.Vad vill du säga till andra tjejer som försöker gå ner i vikt med hjälp av droger.– Sök hjälp och våga prata med någon!

Anna vill aldrig sluta dopa sig

Anna, 25, använder olagliga tabletter för att få en snyggare kropp. Hon tränar mycket och tycker att Sverige har för mesig lagstiftning när det gäller förbjudna preparat som kan ge viktminskning.– Jag kommer alltid att ta preparat då jag tränar mycket.Hon har inga planer på att sluta.– Jag kommer aldrig att sluta med de ”förbjudna” preparaten. Det är så mycket bättre än ingenting.Ann-Mari Thurelius på Dopingjouren tror att många unga påverkas starkt av dagens ytliga kultur där insida inte värderas alls.– Det är sorgligt att kvinnor riskerar sin hälsa på det här sättet. Dopning kan förstöra både psyket och möjligheten till att få barn, säger hon till Metro.Fotnot: Anna heter något annat.

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro