ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Saddams lyxjakt till salu

Tomas Lundin · 17 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hemlig ubåt, äkta mattor och guldkranar på toaletten. För bara 200 miljoner kan du bli ägare av den irakiska ex-diktatorn Saddam Husseins lyxjakt.

Båten byggdes åt Saddam i Danmark 1981, tänkt som ett systerskeppp åt hans andra yacht, men levererades aldrig till Irak, enligt Daily Telegraph.

"Ocean Breeze", eller "Qadissiyat Saddam" som den skulle heta i diktatorns ägo är en av världens största och lyxigaste yachter med sin 82 meter. De senaste åren har den legat för ankar i Nice.

Precis som i sina otaliga palats har diktatorn inte sparat på någonting invändigt med äkta mattor, badrum med guldkranar, platt-tv-apparater och bubbelpooler.

Det finns tallrikar och bestick för 200 personer, men "bara" 28 hytter.

Säkerheten har också varit viktig för diktatorn. Det finns fästen för raketer och maskingevär och en ubåt, liksom en hemlig passage som leder till en snabb flyktbåt.

Yachten är till salu på brittiska lyxyachtmäklarna Burgess. Enligt Daily Telegraph räknar man med ett pris på runt 200 miljoner.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro