ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Safari i Malmö

Frida Eriksson · 7 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Aziz Mista och Attila Toth har gjort ett sällskapsspel för Malmöungdomar som projektarbete i gymnasiet. ”Det är baserat på våra egna erfarenheter av stan”, säger Attila Toth.

Aziz Mista och Attila Toth har gjort ett sällskapsspel för Malmöungdomar som projektarbete i gymnasiet. ”Det är baserat på våra egna erfarenheter av stan”, säger Attila Toth. Foto: Kinga Lezanska Sjölin


klar

Artikellänk är kopierad

SAFARI. Slåss om en guldkedja, sno en påse pengar eller köp en mobil i butik. Den som först får tag på alla åtråvärda grejer vinner. I sallskapsspelet Malmö safari går turen från Rosengård, via Bo01 till centrum. – Det bygger på våra egna och vänners erfarenheter av stan. Det kan vara tufft, beroende på var man bor, säger Attila Toth, 19, en av spelets skapare.

Han och Aziz Mista, 18, läser sista året på Samhäll juridik på Pauli gymnasium i Malmö och spelet är deras slutprojekt. Det har ett ”blatteperspektiv” och driver med många klyschor kring svenskar och invandrare. På spelplanen syns Kronprinsen, Turning Torso och en turkisk livsmedelsaffär. ”Abboo! Värsta lyckan. Du hittar en äkta platinaklocka i falafeln”, står det på ett spelkort från Rosengård.– Man kan hitta allt möjligt i en falafel. Det är meningen att man ska kunna diskutera det som står på korten med polarna, säger Aziz Mista.Under det sju månader långa projektarbetet har killarna haft diskussioner med lärare om hur spelet kan uppfattas. – Vissa kort är dömande och kan uppfattas som rasistiska. Det är inte vår mening. Vi vill bara visa hur det ser ut i Malmö, säger Attila Toth.

Killarna fick högsta betyg på spelet och deras redovisning var välbesökt. Nu har de lämnat in Malmö safari till en spelutvecklare. Men man ska inte räkna med att springa på spelet i en leksaksaffär.– Vi vill bara att ungdomarna ska kunna umgås mer med familj och vänner. Helst vill vi få ut spelet till fritidsgårdar, säger Aziz Mista.

klar

Artikellänk är kopierad

Frida Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro