ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Safari i Sydafrika

Metro · 19 Mar 2018
Uppdaterad 19 Mar 2018

Foto: IBL/SIME


Även den inrotade stadsälskaren hittar naturälskaren inom sig under ett safari i Sydafrika. Som taget ur "Lejonkungen" blir upplevelsen oförglömlig. Metro Resor har varit där och ger här sina tips till Afrikas bästa safari.

klar

Artikellänk är kopierad

Ska man resa till Sydafrika får man inte missa att besöka Krugerparken. Här kan du tillbringa ett fåtal timmar, men vill du garanterat se The Big Five”; lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel, rekommenderas övernattning på ett viltreservat. Det är som en scen i ”Lejonkungen” – här är det djuren som bestämmer och de rör sig helt fritt.

Foto: IBL/SHUTTERSTOCK

Ett tips är att bo på ett privat reservat i utkanten än den statliga delen av Krugerparken.Den stora skillnaden är att man kan köra ”off road” och på så sätt komma djuren riktigt nära. De privata reservaten är lite dyrare men man kan be om ett paketpris. I de flesta paketen ingår alla måltider samt turer med en guide som kör er runt i en öppen safaribil.

PassarHela familjen och vildmarks-älskaren. Åker du med barn bör du kolla upp om reservatet har en åldersgräns för de lite yngre barnen.

Att tänka påI Krugerparken är malariarisken liten men ökar om du vistas där i flera dygn. Tänk på att skydda kroppen med spray och/eller malariatabletter.

Foto: IBL/SHUTTERSTOCK

Ta sig hitFrån Johannesburg OR Tambo interationella flygplats kan du ta ett inrikesflyg till Skukuza Airport. Reservatet ligger en timmes bilfärd från flygplatsen.

BoendeMitt i vildmarken finner man MalaMala, som är Sydafrikas äldsta och mest historiska privatreservat. Här blir man ombedd att stänga och låsa fönster och dörrar då det inte är ovanligt att få ett oväntat besök.

Foto: MalaMala

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro