ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Safecube vill inte vara osexig backup för nördar

Aron Andersson · 15 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Ola Åkeborn


Cubiqs låda söker, lagrar och presenterar

klar

Artikellänk är kopierad

Det ska vara enkelt att hitta bilderna från senaste kontorsfesten. Safecube låter dig komma åt alla dina jobbfiler direkt från webben.Blekingeföretaget Cubiq vill utgå från användarens perspektiv. Så när de har tagit fram sin första produkt Safecube, en låda som säkerhetskopierar filer på ett nätverk, är det med fokus på enkelhet.– Vi vill inte säga att det handlar om backup, för då tänker man bara ”åh, va’ tråkigt”, det är som att prata om pensionsförsäkringar, säger Henrik Zagerholm som är vd på Cubiq.I stället kallar de Safecube för en produkt för informationshantering. Den söker igenom de datorer och servrar som är anslutna till nätverket, lagrar den information som är uppdaterad och presenterar den mycket enkelt via webben.– Den är till för att hantera informationsproblemet. Osexiga grejer som backup har alla förpassat till nördarna i 30 år.

När Safecube söker igenom nätverket gör det precis som Google en fulltext-indexering av informationen som hittas. Du kan sedan lätt söka efter dina dokument och bilder och förhandsvisa resultaten, även utanför kontoret.– Nuförtiden kör vissa Mac, vissa kör Windows och andra Linux. Den enda standard som finns är webben, säger Henrik Zagerholm.

Cubiq inriktar sig på små och medelstora företag och har sedan i februari ett antal kunder, nu arbetar de för att knyta återförsäljare till sig som kan distribuera produkten.I framtiden ska ännu mer avancerade funktioner läggas till, allt för att underlätta för användaren. Till exempel ska Safecube med hjälp av objektidentifikation hitta bilder som föreställer en viss person direkt när du söker på namnet.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro