ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Såg inte landningsbanan

TT · 17 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Piloten sade till flygledartornet att han beslutat avbryta landningen därför att han inte kunde se landningsbanan på grund av ösregnet, sade en högt uppsatt flygtjänsteman enligt Bangkok Post.Chefen för Orient Thai Airlines, som äger bolaget One-Two-Go, sade att piloten var erfaren.Kraftigt monsunregn gjorde arbetet med att ta ut fem döda ur vraket mycket svårt.

Antalet omkomna efter kraschen steg på måndagen till 90 sedan det bekräftats att även den  indonesiske piloten och den thailändske andrepiloten hade dött, rapporterade Bangkok Posts nätupplaga.Dödssiffran väntades enligt dagstidningen stiga ytterligare då sju passagerare saknades ännu på måndagsmorgonen och troligen hade omkommit i det utbrända flygplansvraket.– Vi kan ännu inte tömma vraket eftersom det fortfarande regnar kraftigt. Vi håller på att köra dit en lyftkran. Vi vill öppna flygplatsen så snabbt som möjligt - en halv dag bör räcka, sade vice kommunikationsminister Sansern Wonghca-um till Reuters. -Vi har tagit hand om 83 döda. Fem återstår, sade han. Den enda av de döda utlänningarna vars nationalitet har fastställts var fransk medborgare.Fem överlevande är illa skadade med 60-procentiga brännskador, sade sjukhuspersonal. 14 thailändare, åtta britter, fem iranier och fyra tyskar var bland de skadade.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro