ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Säg ja på charterresan

Caroline Engvall · 30 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

Foto: Johan Almblad


klar

Artikellänk är kopierad

Varför inte byter ringar till ljudet av Medelhavets vågskvalp?Bröllopscharter är enkelt och bekvämt – och svenskarnas intresse för vigselformen ökar i sommar.Allt fler väljer att gifta sig utomlands – och nu blir det alltmer populärt med bröllopspaket på charterresan.– Jag tror att det ökar för att det är enkelt och be­kvämt. Genom att välja ett färdigt paket får brudparen hjälp med all planering, in­klusive det som kan vara ex­tra bö­kigt när man gifter sig utom­lands, nämligen pappersarbetet, säger bröllopsexperten Tove Leijon på före­taget Bröllopskoordinatorn.För ett år sedan började Fritidsresor ordna bröllops­charter, och förra året nappade ungefär 40 svenska brudpar.

I sommar kommer antalet att stiga ännu mer och numera kan svenska brudpar byta ringar i såväl Sorrento som Positano och Ravello på italienska Amalfikusten.– Intresset för bröllops­charter är stort. Bröllop är ett unikt tillfälle i livet som man vill satsa på och göra till en av sina höjdpunkter. Många är intresserade av att gifta sig utomlands men tror att det är mer komplicerat än vad det egentligen är. Därför finns vår bröllopskoordinator till hands för att svara på frågor och göra det enklare för paren att skapa sitt ­dröm­bröllop, säger Peter Hellström, informatör på Fritidsresor.Andra alternativ för vigsel utomlands är Svenska kyrkan i de länder där den finns. I vissa länder kan man bara gifta sig på am­bassaden och i andra kan man bara gifta sig inför den lokala myndigheten. – Då krävs oftast äktenskapscertifikat. Det kan kännas lite osäkert med allt pappersarbete. Med bröllopscharter behöver man inte oroa sig för det. Dess­utom är det svårt att veta vart man ska vända sig för blommor och annat, vilket man naturligtvis också får hjälp med, säger Tove Leijon.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro