ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Säger mer än tusen ord

Anthony Johnston, Metro World News · 29 Feb 2012
Uppdaterad 1 Mar 2012

Foto: Metro World News


Konstnären Anatol Knotek skapar ansikten med hjälp av sin egen handstil.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Anatol Knotek
Foto: Anatol Knotek

En konstnär ”skriver” kända konstnärsporträtt. Den här skissen av Vincent van Gogh talar för sig själv… Konstnären Anatol Knotek skapar ansikten med hjälp av sin egen handstil.

Anatol Knotek, 34 är konstnär och visuell poet från Wien. Hans verk anspelar på 1960-talets avant-gardistiska poesi, har även ”skrivit” fantastiska porträtt av Bob Dylan, Picasso och Nobelpristagaren Hermann Hesse.

Vad är tanken bakom dina ”handskrivna” porträtt? – De är tänkta att sudda ut gränsen mellan poesi och konst. För mig är det en typ av kommunikation, att sammanföra själva handlingen att skriva och konsten att måla. Det är ’visuell poesi’.

Vad är det du skriver? – En blandning av mina egna texter och ord associerade med personen jag ritar. I där här porträttet använde jag några stycken från van Goghs brev. Jag la också till några meningar från Theo van Gogh till hans mor som berättade om hans berömda brors död.

Och hur ”skriver” du dina teckningar? – Först skissar jag med en penna och sen börjar jag processen med en permanent filtpenna. Jag använder små, enkla ord till detaljerna, därefter större bokstäver för det övergripande utseendet. Det kan ta två veckor att göra ett sådant porträtt.

Vad inspirerade dig till detta? – ’Konkret poesi’ – poesi vars verser är arrangerade i en form eller ett mönster för en extra visuell effekt.

klar

Artikellänk är kopierad

Anthony Johnston, Metro World News
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro