ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sågningarna rör inte Tom

Gunnar Rehlin/TT Spektra · 19 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011
Tom Hanks, Audrey Tautou och författaren Dan Brown finns allihop på plats i Cannes.

Tom Hanks, Audrey Tautou och författaren Dan Brown finns allihop på plats i Cannes. Foto: Eric Gaillard/REUTERS


klar

Artikellänk är kopierad

Den är allmänt sågad världen över, men detta verkar inte bekomma gänget bakom ”Da Vinci-koden” särskilt mycket.

– Jag har inte läst några recensioner än. Och även om några är negativa finns det säkert de som är positiva, säger regissören Ron Howard.

Det är mer än 500 journalister närvarande vid presskonferensen för ”Da Vinci-koden”, som i onsdags kväll officiellt öppnade årets filmfestival i Cannes. Inte heller huvudrollsinnehavaren Tom Hanks verkar tagen av de negativa kommentarerna. – Jag tycker det är en underhållande film, som också har någonting att säga, säger han.

KORKADE FRÅGOR Liknande tillställningar kan ofta bjuda på hårresande korkade frågor, och den här presskonferensen är inget undantag. Några exempel på frågorna till Hanks: •• Tror du att Jesus verkligen var gift? – Jag vet inte. Jag var inte närvarande.•• Varför älskar du Island? – Ett fantastiskt trevligt folk, underbara somrar och billigt kaffe.•• Vad skulle Forrest Gump kunna lära ut till Sophie, ättlingen till Jesus? Hanks stirrar bara förvirrat och kan inte komma på ett svar. Jag har en känsla av att du skulle vilja vinna en tredje Oscar, har jag rätt? – Jag tror att Forrest skulle säga till Sophie att ... (skratt).•• Du fyller snart 50, känner du att du nått toppen av din karriär? – Jag äger rättigheterna till ”Scooby-Doo 3”. Om jag bara hinner göra den före årsskiftet så har jag nått så långt man kan komma. När det gäller inspelade pengar under karriären ligger jag väl någonstans mellan Mickey Rooney och Francis, den talande åsnan. Vid sidan av korkade frågor och Hanks försök att tackla dessa med humor säger han och Howard att de insåg att filmen skulle anses som kontroversiell men att detta var en del av det som tilltalade dem.

JOBBADE IN I DET SISTA Att det rått så mycket hemlighetsmakeri kring filmen och att den inte visats för pressen i förväg säger Howard beror på att man jobbat med den in i det sista och att man inte ville visa den i halvfärdig version. Ian McKellen, som spelar en fanatisk Graaljägare, säger om kontroverserna och klagomålen från katolska kyrkan: – Katolska kyrkan har ju alltid haft problem med homosexuella. De borde ju gilla filmen. Den är ju det yttersta beviset för att Jesus inte var gay. Sista frågan på presskonferensen handlar om Hanks frisyr, som han inte bara har i filmen utan också denna dag i Cannes. Känner han att håret ligger bra? – Jag förlitar mig på att ni i pressen har koll på det och att ni förmedlar detta snabbt över hela världen.

klar

Artikellänk är kopierad

Gunnar Rehlin/TT Spektra
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro