ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sägs lida av krampattacker

TT · 12 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Nordkoreas ledare Kim Jong-Il lider av oregelbundna kramper efter en stroke. Kinesiska myndigheter tror att hans möjligheter att regera kommer att påverkas på lång sikt, skriver en sydkoreansk tidning på fredagen.

Även om Kim återhämtar sig så förhindrade kramperna honom att framträda vid paraden som markerade Nordkoreas 60-årsdag i tisdags, skriver Chosun Ilbo och citerar till en diplomatisk källa placerad i Peking.

Enligt uppgifterna ska en högt uppsatt kinesisk företrädare ha träffat Kim i Pyongyang ett par dagar före årsdagen. Han har rapporterat symtomen till de kinesiska myndigheterna, men Kims tal och mentala förmåga tycks vara opåverkade.Kinesiska underrättelsemyndigheter tror att Kims styrka kommer att avta dramatiskt med tanke på att han måste undvika stress och att hans aktiviteter måste begränsas, skriver tidningen.De förutser att hans tillstånd kommer att påverka hans förmåga att regera på lång sikt, enligt tidningen.

Enligt sydkoreanska källor ska den 66-årige Kim ha genomgått hjärnkirurgi efter stroke, eller slaganfall, i mitten av augusti men att han återhämtar sig. De säger att det inte verkar finnas något maktvakuum för närvarande i den hemlighetsfulla och hårdföra kommuniststaten.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro