ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Såhär åker kineser rulltrappa efter den fruktansvärda dödsolyckan

Linnea Carlén · 30 Jul 2015
Uppdaterad 30 Jul 2015
En mänsklig tusenfoting?

En mänsklig tusenfoting? Foto: Weibo.com


Nyligen omkom en kvinna i Kina efter att ha slukats av en rulltrappa i en hemsk dödsolycka. En del kineser har i rädsla för att själva skada sig nu utarbetat minst sagt fantasifulla sätt att åka rulltrappa på.

klar

Artikellänk är kopierad

I början av veckan spreds nyheten om att en kinesisk kvinna dött efter att ha fallit genom en rulltrappa på ett varuhus i staden Jingzhou i provinsen Hubei. I armarna höll hon ett litet barn, som mirakulöst nog klarade sig oskadd då hon sekunderna innan dödsfallet lyckats kasta honom till ett butiksbiträde.

Hur hemskt det än var är det inte första gången personer dör i rulltrappsolyckor i Kina. Säkerhetsrelaterade olyckor är vanliga i landet då det många gånger saknas bestämmelser och rutiner. Så sent som i tisdags ska en annan tonåring ha dött efter att han fallit igenom en rulltrappa och ner i ett tomt hisschakt till ett hotell, uppger nyhetsportalen Sina News enligt Buzzfeed.

Sedan dess har en del kineser börjat utveckla alternativa och minst sagt fantasifulla sätt att åka rulltrappa på, skriver Buzzfeed.

På mikrobloggen Weibo, den kinesiska motsvarigheten till Twitter, delas och uppmärksammas flera bilder på åkstilar – en del till synes seriösa och andra rena skämtåkningar.

börjat cirkulera på WeiboEn bild på en rulltrappsguide har även vilket en användare som delat den något skämtsamt kommenterar med orden: ”Jag tränade på att göra stående längdhopp i så många år och till sist kom det till användning. Nu förstår jag min gymnastiklärares starka förkärlek”.

Foto: Weibo

Efter en ovanlig olycka i en rulltrappa vid Östermalms tunnelbanestation i Stockholm i februari stoppades tunnelbanan under en tid. Totalt stod 39 rulltrappor stilla vid elva stationer. Kvinnan i 70-års åldern som fastnade i rulltrappan riskerade att förlora benet efter det allvarliga fallet.

I samband med detta rapporterades att  allt fler skadas i rulltrappor och att antalet rapporterade olyckor med personskador i Stockholms tunnelbana på fem år blivit tre gånger så många.

klar

Artikellänk är kopierad

Linnea Carlén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro