ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sahara-Maria behöver inte hångelsmussla

Louise Jacobson · 26 Feb 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
”Jag vet mer hur en älg ser ut än en häst.”  Maria Andersson som växte upp i Robertsfors i Västerbotten.

”Jag vet mer hur en älg ser ut än en häst.”  Maria Andersson som växte upp i Robertsfors i Västerbotten.


Flytt. Frontfiguren i skivaktuella Sahara Hotnights har aldrig fantiserat om att göra något annat. Maria Andersson ser på sitt band som en lycklig relation. I höst testar hon distansförhållande och flyttar till USA.

klar

Artikellänk är kopierad

På coverskivan tolkar Maria och Sahara Hotnights bland andra Dusty Springfield, Foo Fighters, Janet Jackson och Pentagram.
På coverskivan tolkar Maria och Sahara Hotnights bland andra Dusty Springfield, Foo Fighters, Janet Jackson och Pentagram.Foto: Urban Brådhe

”Sparks” innehåller enbart covers. Bråkade ni om vilka låtar som skulle få vara med?– Nej, jag tror att vi var ganska ense. Det brukar vara så att alla känner kollektivt när det känns bra eller dåligt.  Ni har rätt gubbig smak. – Ja, det är väl många äldre herrar bland referenserna. Men jag tycker att den här skivan visar att vi är bredare än så. Men absolut. Det finns också en viss rockfarbrorbekvämlighet hos oss i replokalen, annars är vi fortfarande rätt så vitala.Vad skulle du göra om du inte spelade i band?– Det har inte funnits någon annan verklighet för mig. Jag var typ 15 år när vi kände att vi skulle fortsätta med det här. Vad var alternativet då? Den andra banan hade väl varit att studera, hur torrt det än låter. Men jag har liksom aldrig drömt om något annat jobb.Hur rika är ni?– Hade vi investerat i aktier hade vi nog blivit rika. Men alla pengar vi tjänat har vi satsat på turnéer och sådant som man inte tjänar så mycket på. Men det är ingen av oss som har behövt jobba med något annat under de här tio åren.

Håller Sahara Hotnights ihop i tio år till?– Det är väldigt fint om vi fortfarande utvecklas och känner oss inspirerade då, men jag tror inte på att hålla så hårt om det. Det är som ett förhållande – man väljer varandra om och om igen.Men du funderar på att flytta till Los Angeles.– Jag och Jennie planerar att bo där ett tag i höst. Vi får se, jag kanske blir hooked och stannar. Jag har alltid haft otroligt kul där och känner massa trevliga människor som bor där. Måste du smussla med hångel i Stockholm?– Nej. Jag har nog hånglat rätt mycket offentligt fast nu har det inte blivit några skandaler och skriverier.

klar

Artikellänk är kopierad

Louise Jacobson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro