ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sahlgrenska-chefen om barnporren: Som en drog”

Tobias Andersson Åkerblom · 9 Maj 2014
Uppdaterad 9 Maj 2014

Mannen som fram tills nyligen hade en chefsbefattning inom Sahlgrenska universitetssjukhusets verksamhet, och misstänks för barnporrbrott, berättar i förhör med polisen att han höll på med det i flera år. Han jämför det med ett missbruk. Det har varit som en drog”, säger han till polisen.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Christina Blom

Mannen chattade med andra som var intresserade av barnporr och tog emot bilderna via Skype och epost, uppger han i förhör med polisen. Enligt honom handlar det både om bilder på nakna barn och på vuxna som har sex med barn. Han berättar att han har hållit på med det i flera år och att han har försökt sluta, men att det inte har gått.

”Det här chattandet har varit som en drog. Det har blivit som ett tvång att sitta med det”, säger mannen i förhör med polisen.

En person på sjukhusets it-avdelning uppger i förhör med polisen att mannen medvetet har försökt dölja sina spår.

”Han har aktivt försökt ta bort dem. Inte bara genom att slänga dem i papperskorgen utan ytterligare åtgärder för att bilderna ska försvinna” säger personen till polisen.

Han hävdar även att mannen verkar ha lagt mycket tid på Skype och haft ett kontaktnät inom området - bland annat till barn. Men mannen uppger att han aldrig har haft något intresse av att förverkliga sina fantasier. När han konfronterades på jobbet tog han ett USB-minne där han hade sparat barnporrbilder – och slängde det i Göta älv, berättar han.

”Det var bara för att få bort allt som hade att göra med chattandet”, säger han till polisen.

Som Metro berättade å torsdagenp har inte Sahlgrenska universitetssjukhuset några misstankar om att något barn har farit illa. För att förhindra att olämplig personal jobbar med barn och ungdomar kräver de ett utdrag från belastningsregistret.

– Det är standard inom barnsjukvården, säger sjukhusets hr-direktör Lars Rydhede.

LÄS MER:

Tidigare chef på Sahlgrenska åtalas för barnporrbrott

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro