ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Säkerheten höjs på Stockholmskonsert – besökare inte alls nervösa

· 13 Feb 2016
Uppdaterad 13 Feb 2016
Anna och Erwan ska se bandet Eagles of Death Metal som spelar på Debaser Medis i kväll. De är inte alls nervösa över säkerheten.

Anna och Erwan ska se bandet Eagles of Death Metal som spelar på Debaser Medis i kväll. De är inte alls nervösa över säkerheten. Foto: TT/Privat


Tre månader efter terrorattentaten i Paris spelar nu bandet som då stod på Le Bataclans scen i Sverige. Anna och Erwan ska gå, och de är inte alls oroade för säkerheten.

klar

Artikellänk är kopierad

Le Bataclan i Paris och avbröts av ett blodigt terrordåd som krävde ett 80-tal människors liv.I kväll spelar rockbandet Eagles of Death Metal på Debaser Medis i Stockholm. Samma band som för tre månader sedan stod på scenen i lokalen

Inför kvällens spelning har arrangören Luger höjt säkerheten runt och i lokalen, bara för säkerhetsskull.

EODM om kvällen på Le Bataclan►LÄS MER:

Anna Mattsson och pojkvännen Erwan Lengliné ska gå på kvällens spelning, och ingen av dem känner sig särskilt osäker.

– Snarare känns det som den säkraste spelningen man kan gå på just nu. Vi var på en spelning i Paris i januari, och folk berömde oss för hur modiga vi var, men slutar man gå så vinner terroristerna, säger Anna.

Elitpolisen om terrorn på Bataclan: "Vi upptäckte helvetet på jorden"►LÄS MER:

Erwan bor i Frankrike och har varit på flera konserter i Paris. Dagen innan Eagles of Death Metal skulle spela på Le Bataclan åkte han till flickvännen Anna i Sverige, men hade bekanta som var på plats i lokalen.

– Jag förstod inte riktigt vad som hade hänt, och visste inte exakt vilka som var på plats, när jag fick reda på det. Det var konstigt. Jag hade ju också kunnat vara där. Det var en bekant till mig som fotade showen, hon gick därifrån bara tio minuter innan dådet, berättar han.

Han cyklade med pianot på släp – för att köra Imagine utanför Bataclan►LÄS MER:

De båda är vana konsertbesökare, bara på de senaste fyra dagarna har de hunnit med tre konserter. Men den i kväll kan komma att bli lite annorlunda. Inte för att de två är hårdnackade fans, även fast de gillar musiken, utan för att stämningen kommer vara annorlunda.

– Jag tror att konserten kommer bli en hyllning och en fest för rock’n’roll. Och det är en härlig comeback för bandet också eftersom att det är utsålt, säger Erwan.

Anna instämmer.

– Konserten kommer nog bli känslosam och stark. Jag hoppas att bandet kommer kunna njuta av den också.

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro