ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Säkerheten på Way out west rekordhög

Filip Häggberg · 9 Aug 2017
Uppdaterad 9 Aug 2017
"Det är högre säkerhet generellt, så även för Way out west", säger arrangörens marknadschef.

"Det är högre säkerhet generellt, så även för Way out west", säger arrangörens marknadschef. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT


Anmälningar om sexuella ofredanden på festivaler i Sverige och terrordåd på konserter i övriga Europa. Säkerheten är mer skärpt än någonsin på musikevenemang – det gäller även för Way out west.

klar

Artikellänk är kopierad

På torsdagen börjar den tre dagar långa musikfestivalen Way out west i Slottsskogen i Göteborg.

Efter anmälningar om sexuella ofredanden på bland annat Bråvallafestivalen och omvärldssituationen, med terrordådet på Ariana Grandes konsert i Manchester färskast i minnet, kommer årets Way out west ha en rekordhög säkerhet. Det rapporterar Göteborgs-Posten.

– Det allmänna säkerhetsläget är ett helt annat nu än vad det har varit tidigare. Det är högre säkerhet generellt, så även för Way out west. Det är självklart att de senaste händelserna runt om i världen är med i vår beaktning, säger Joakim Skoglund, som är marknadschef på arrangören Luger, till tidningen.

Brottsligheten är statistiskt sett lägre på Way out west jämfört med andra svenska festivaler, enligt GP. Men det betyder inte att arrangörerna slappnar av.

– Att vi inte är en campingfestival där alkoholen kommer i något slags huvudfokus spelar säkert roll. Det finns säkert fler aspekter som gör att vi är relativt förskonade mot brottsligheten överlag, men det betyder inte att vi drar ner på säkerhetsläget, säger Joakim Skoglund.

Förra året togs det fram nationella riktlinjer för att undvika sexuella övergrepp. Det testades bland annat på just Way out west.

Polisens insatschef för festivalen, Anderas Welin, förklarar för GP.

– Vissa övergrepp sker på mörka, skymda platser. Då går vi igenom området och ser om vi hittar några platser som behöver lysas upp.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro