ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Säkerhetspådraget inför prinsbröllopet – krypskyttar placerade på taken

Sofia Clason · 19 Maj 2018
Uppdaterad 19 Maj 2018
Storbritanniens terrorhotsnivå bedöms som allvarligt, vilket är en anledning till säkerhetspådraget.

Storbritanniens terrorhotsnivå bedöms som allvarligt, vilket är en anledning till säkerhetspådraget. Foto: IBL


100 000 personer väntas komma till Windsor Castle för att se det kungliga bröllopsparet i dag. Säkerhetspådraget inför händelsen är således stort, bland annat ska krypskyttar placeras ut på taken.

klar

Artikellänk är kopierad

32 miljoner pund, motsvarande drygt 377 miljoner svenska kronor, blir skattebetalarnas räkning för de säkerhetsåtgärder som planeras kring bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle i dag, skriver Daily Mail.

Runt Windsor Castle och den tur med häst och vagn som paret ska åka under dagen, har krypskyttar placerats ut på taken. Man har även satt ut barriärer som ska stoppa attacker med fordon i stadsdelen.

Polis och soldater kommer även att patrullera med automatvapen under bröllopsdagen. Enligt Daily Mail ska de ha fått klartecken att avfyra sina vapen om det anses vara nödvändigt.

Under firandet är dessutom konfetti förbjudet. Polis menar nämligen att det finns risk för att sikten skyms och att man då missar om något hotfullt föremål kastas mot brudföljet.

En anledning till det stora säkerhetspådraget är att Storbritanniens terrorhotsnivå bedöms som allvarlig. En annan anledning uppges vara prins Harrys koppling till militären.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro