ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Saknade turister hittade i fjällen

Filip Joelsson · 19 Mar 2018
Uppdaterad 19 Mar 2018
Sex franska turister gick vilse i ovädret när de vandrade mellan Nikkaloukta och Kebnekaise fjällstation.

Sex franska turister gick vilse i ovädret när de vandrade mellan Nikkaloukta och Kebnekaise fjällstation. Foto: Helena Larsson/IBL


Den grupp turister som anmäldes försvunna nära Nikkaluokta sent i går har nu hittats. Under förmiddagen var det oklart hur många som saknades, men nu ska alla vara i trygghet, uppger DN.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter en räddningsinsats med helikopter har den grupp om sex turister som anmäldes försvunna nära Nikkaloukta i Lappland sent i går kväll nu hittats, uppger Dagens Nyheter.

Tidigare uppgifter gjorde gällande att tre personer hade hittats, och att det var oklart hur många som saknades. Enligt polisen kan en av orsakerna till förvirringen handla om missförstånd i kommunikationen, då turisterna som saknades uppges vara från Frankrike, skriver DN.

– Informationen har kommit in snett från sidan och det har varit oklart hur många de var. Ärendet har varit halvrörigt och vi gör nu intervjuer med de anträffade för att ta reda på mer, säger Michael Liljenberg vid polisregion Nord, till DN.

Gruppen skulle vandra från Nikkaluokta till Kebnekaise fjällstation under söndagen, men när de inte kom fram under utsatt tid larmades polisen sent på söndagskvällen.

Fyra av de franska turisterna ska ha hittats ute på fjället och två närmare Nikkaloukta. Alla vid liv och välbehållna.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro