ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Sålde gammal frukt flera gånger – här är läsarnas värsta grannhistorier

Evelina Pålsson · 12 Feb 2016
Uppdaterad 12 Feb 2016
För en del grannar krävs det inte mycket för att ringa securitas.

För en del grannar krävs det inte mycket för att ringa securitas. Foto: Alamy


Grannar kan vara både underbara och jobbiga. Här får du 6 läsares värsta historier om grannar.

klar

Artikellänk är kopierad

Ibland kan grannar göra livet till betydligt jobbigare. Det fick Metro bekräftat när vi genom olika facebookgrupper efterlyste läsarnas värsta upplevelser vad gäller grannar.

”En gång i veckan spelar min granne en låt, väldigt högt på repeat i flera timmar. Hen bor inte ens nära, kanske 100 meter bort och det stör mig jättemycket” skriver en man i ett mejl till Metro.

► LÄS MER: Svenskarna: Det här stör vi oss mest på hos våra grannar

Enligt läsarnas berättelser har en del grannar svårt att skilja på ditt och mitt. En kvinna från Göteborg berättar om hur en grannfamilj undvek att gå och handla genom att låna från de andra i hyreshuset.

”Det var en familj som bodde under oss som lånade precis ALLT! Det var socker, olja, ris, proppar till proppskåpet, grönsaker, kaffe, salt” skriver den drabbade.

Enligt henne skickade föräldrarna alltid upp barnen att fråga efter saker, flera gånger i veckan, ibland ett par gånger på en dag.

”Det kändes som om vi i princip försörjde föräldrarna och deras fem barn under tiden vi bodde där” skriver kvinnan.

En man i 40-årsåldern berättar om hur han under studenttiden bodde i ett hyreshus där det fanns ett anpassningsboende. Det var en kvinna som bodde i anpassningslägenheten och hennes kriminella vänner stal från de andra hyresgästerna. Mannen berättar hur han en dag när han var hemma i lägenheten tillsammans med sin flickvän hör henne skrika från hallen.

– När jag kommer dit ser jag en sådan riktigt go a-lagare som står med händerna i våra jackfickor, säger mannen.

► LÄS MER: Skrek "Hitlerkärring" och ”nazistdjävlar” till grannen – döms

Under tiden som mannen och kvinnan stod där fick han även se två män köra i väg med hans nyinköpta cykel. Männen kände han igen då de brukade hänga hemma hos kvinnan.

– Jag förstod att hon lånat ut sin nyckel och att de gått ner till det gemensamma utrymmet och sågat loss min cykel, säger mannen.

Andra grannar vill kränga saker.

‪”Min granne knackade på runt 10 på kvällen och försökte sälja gammal frukt som han hade hittat i trappuppgången, han knackade på flera gånger i veckan med samma frukt och försökte sälja frukten tills en dag då jag fick nog och köpte hela påsen full med gammal frukt.‬” skriver en person till Metro.

Grannar kan även ha mer eller mindre trevliga sätt att meddela att de stör sig på något.

► LÄS MER: Brandvarnaren pep i åtta timmar – då tröttnade grannen

En man berättar för Metro om hur hans granne brukar ta kvarglömt toktumlarludd, lägga det i en fryspåse och häfta fast det vid en lapp där han söker den skyldige och kräver hens ursäkt.

Att gå omkring i sitt eget hem tillåts inte av alla grannar.

"Grannen under mig kom upp och sa åt mig att sluta dunsa när jag gick” berättar en man. Efter varningen ringde grannen securitas.

klar

Artikellänk är kopierad

Evelina Pålsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro